461
| Aris Oikonomou/ SOOC

Ανδρουλάκης προς Μαξίμου: «Δεν πρόκειται να δεχθώ ενημέρωση “στο αυτί”»

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2022, 14:15
|Aris Oikonomou/ SOOC

Ανδρουλάκης προς Μαξίμου: «Δεν πρόκειται να δεχθώ ενημέρωση “στο αυτί”»

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2022, 14:15

Απάντηση στην κυβέρνηση που τον ψέγει για την έως τώρα στάση του απέναντι στο θέμα της ενημέρωσής του για την παρακολούθησή του έδωσε την Τετάρτη ο στόχος της επίμαχης επιχείρησης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης. Ο οποίος μεταξύ άλλων υπενθύμισε ότι αυτό που έως τώρα διαφεύγει από τον δημόσιο λόγο είναι ότι παρακολουθώντας τον ίδιο, η ΕΥΠ ουσιαστικά παρακολουθούσε ένα ολόκληρο κόμμα και όσους συνομιλούσαν μαζί του.

Ως γνωστόν η κυβέρνηση, διά του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, καυτηρίασε τη στάση του κ. Ανδρουλάκη, «ο οποίος επίμονα και περιέργως αρνείται να ενημερωθεί από την κυβέρνηση για όσα έγιναν. Στην ουσία, ο κ. Ανδρουλάκης απορρίπτει και δεν αξιοποιεί καμιά θεσμική δυνατότητα ενημέρωσης: ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από το κοινοβούλιο, ούτε από τις Δημόσιες Αρχές. Και ενώ αρνείται να ενημερωθεί αρμοδίως και ενδελεχώς, προβαίνει σε μια πλειάδα δηλώσεων που βασίζονται σε συμπεράσματα αυθαίρετα, χωρίς να έχει γνώση όλων των γεγονότων», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ανοίγοντας έναν κύκλο αντιπαράθεσης του Μεγάρου Μαξίμου με τη Χαριλάου Τρικούπη για την όλη υπόθεση.

Ο κ. Ανδρουλάκης με γραπτή του δήλωση επιτέθηκε προσωπικά στον Πρωθυπουργό, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Κύριε Μητσοτάκη, για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Εσείς με παρακολουθούσατε παράνομα με την ΕΥΠ». Και κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι είναι αυτός που αποφεύγει να δημοσιοποιήσει «ποιος είναι ο σοβαρός λόγος που με καθιστούσε εκείνη τη συγκεκριμένη περίοδο “εθνικό κίνδυνο” . Άραγε γιατί δεν ήμουν τα προηγούμενα επτά χρόνια ως ευρωβουλευτής και πώς αυτός ο “εθνικός κίνδυνος” ξεκινά με την υποψηφιότητα μου και παύει να υφίσταται λίγες μέρες μετά την εκλογή μου στην προεδρία του Κινήματος;», προσέθεσε με νόημα ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν θα ενημερωθεί «στο αυτί» από την ΕΥΠ ή υπουργούς. «Ζητώ να διαβιβαστεί αμέσως το σύνολο του φακέλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να ενημερωθούν με τον πιο επίσημο τρόπο η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τους λόγους της παράνομης και αντισυνταγματικής παρακολούθησής μου από την ΕΥΠ», ανέφερε.

«Η συνέχεια θα δοθεί στη Βουλή»

«Η συνέχεια θα δοθεί στη Βουλή» τόνισε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα δώσει συνέχεια στη «στείρα ανταλλαγή δηλώσεων».

«Aπό την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε το ζήτημα, η κυβέρνηση το δημοσιοποίησε και επεδίωξε απολύτως θεσμικά δια του υπουργού Επικρατείας να επικοινωνήσει με τον κ. Ανδρουλάκη προκειμένου να ενημερωθεί από τον νέο διοικητή της ΕΥΠ» σημείωσε ο κ. Οικονόμου και προσέθεσε:

«Ο κ. Ανδρουλάκης εξακολουθεί να αρνείται. Αντ΄ αυτού με καθημερινές δηλώσεις του, επιχειρεί την εργαλειοποίηση ενός, όντως, πολύ σημαντικού θέματος. Η κυβέρνηση δεν θα συνεχίσει αυτή τη στείρα ανταλλαγή δηλώσεων. Η συνέχεια θα δοθεί, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, στη Βουλή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...