415
|

Ανδρέας Λοβέρδος: «Αν εκλεγώ, θα κάνω δηλώσεις ως πρόεδρος ΠΑΣΟΚ»

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2021, 10:23

Ανδρέας Λοβέρδος: «Αν εκλεγώ, θα κάνω δηλώσεις ως πρόεδρος ΠΑΣΟΚ»

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2021, 10:23

ΚΙΝΑΛ τέλος, ζήτω το (νέο) ΠΑΣΟΚ, είπε για μία ακόμη φορά ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του το πρωί της Δευτέρας στο Μega, τονίζοντας ότι σε περίπτωση που κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές, θα κάνει δηλώσεις «ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

Οπως επεσήμανε ο κ. Λοβέρδος, οι περισσότεροι από εκείνους που «βάφτισαν» το κόμμα ως Κίνημα Αλλαγής, όπως ο Σταύρος Θεοδωράκης, αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκτός κόμματος, για να υπογραμμίσει σχετικά με την ειλημμένη απόφασή του να επαναφέρει τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ:

«Θέλουμε να επιστρέψουμε στο προσκήνιο με το ΠΑΣΟΚ, όχι να γυρίσουμε πίσω στο ΠΑΣΟΚ, δεν είμαστε νοσταλγοί. Κοιτάμε το μέλλον της πατρίδας, με σεβασμό στο παρελθόν».

Ως κορυφαίες αλλαγές και ανατροπές του εκλογικού αγώνα του, ο Ανδρέας Λοβέρδρος σημείωσε τη «μοιραία» –όπως τη χαρακτήρισε– κίνηση που ανάγκασε την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, να αποσυρθεί λόγω προβλήματος υγείας, τους πολλούς υποψήφιους και τη συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Ως τομές και διαχωριστικές γραμμές του σε σχέση με τους υπόλοιπους υποψήφιους, τους οποίους, όπως διευκρίνισε, βλέπει με τον ίδιο τρόπο, ανεξαρτήτως ονόματος, έθεσε την αλλαγή του ονόματος και το τέλος των μηχανισμών στο κόμμα.

Κρίσιμη επίσης παράμετρος, η εξωτερική πολιτική, καθώς όπως ενδεικτικά σημείωσε, υπάρχουν υποψήφιοι που ήταν υπέρ και άλλοι που ήταν κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε, «μιλάω για ένα ΠΑΣΟΚ πατριωτικό, μεταρρυθμιστικό και προοδευτικό».

«Ουδείς επιθυμεί συνεργασία με ΝΔ – Προοδευτική κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται»

Ο Ανδρέας Λοβέρδος υποστήριξε ότι ουδείς εκ των υποψηφίων για την ηγεσία του Κινήματος επιθυμεί συνεργασία με τη ΝΔ και μόνο ορισμένοι -παρατήρησε- μιλούν για προοδευτική διακυβέρνηση σε μία πιθανή συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία ο ίδιος δηλώνει αρνητικός.

«Είναι ξεκάθαρο πως εκ δεξιών δεν υπάρχει περίπτωση συντηρητικής συμμαχίας με την ΝΔ από κανέναν υποψήφιο, μόνο κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ και ορισμένοι από το ΚΙΝΑΛ μιλάνε για μια αριστερή και προοδευτική κυβέρνηση συμμαχίας, στην οποία εγώ είμαι αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο.

»Η Ελλάδα χρειάζεται μια σοβαρή αντιπολίτευση, καθώς ζούμε τη δημοκρατία τού ενός κόμματος, της ΝΔ», τόνισε ο κ. Λοβέρδος για να συμπληρώσει σχετικά με το θέμα των συνεργασιών και τον εκλογικό στόχο του Κινήματος:

«Προοδευτική κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται, καθώς αυτό έχει φανεί στο παρελθόν, δεν θα ήμουν αρνητικός σε συνομιλίες με κάποιο προοδευτικό κόμμα. (…) Δεν μας αρκεί να αυξήσουμε τις δυνάμεις από το 8% στο 10%, αλλά θέλουμε ένα κόμμα ισχυρό της τάξης του 20%, αυτό το κόμμα επαγγέλλομαι εγώ».

Κλείνοντας τη συνέντευξή του στο Mega, o Aνδρέας Λοβέρδος πρότεινε τη διεξαγωγή debate μεταξύ των υποψηφίων στις εσωκομματικές εκλογές του Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...