Αστυνομικός σβήνει ό,τι απόμεινε από την αυτοπυρπόληση έξω από το δικαστήριο του Μανχάταν | REUTERS/Brendan McDermid
Επικαιρότητα

Ανδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο όπου δικάζεται ο Τραμπ

Ο άνδρας φέρεται να εισήλθε στο πάρκο απέναντι από το δικαστήριο πετώντας φυλλάδια στον αέρα. Στη συνέχεια περιλούστηκε με κάποιο υγρό και αυτοπυρπολήθηκε. Τα φυλλάδια δεν αναφέρονταν στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ αλλά, γενικά, σε «κακούς δισεκατομμυριούχους»
Protagon Team

Ενας άνδρας αυτοπυρπολήθηκε την Παρασκευή έξω από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης στο οποίο δικάζεται ο Ντόναλντ Τραμπ, τη στιγμή, μάλιστα, που η ποινική δίκη βρισκόταν σε εξέλιξη.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Reuters ότι είδε αρχικά τον άνδρα να πετάει φυλλάδια στον αέρα ενώ στη συνέχεια περιλούστηκε με ένα μπιτόνι και έβαλε φωτιά στον εαυτό του.

«Σε εκείνο το σημείο σκέφτηκα: “Ωχ Θεέ μου, τι πρόκειται να δουν τα μάτια μου;”», αφηγήθηκε ο ίδιος. Πρόσθεσε ότι ο άνδρας ήταν τυλιγμένος στις φλόγες για αρκετά λεπτά.

«Βλέπω μπροστά μου έναν εντελώς απανθρακωμένο άνθρωπο», σημείωσε από την πλευρά του δημοσιογράφος του CNN, ο οποίος βρισκόταν σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση.

Αλλοι μάρτυρες είπαν ότι ο άνδρας φαινόταν ήρεμος προτού αρχίσει να περιλούζεται με υγρό.

Η αστυνομία γρήγορα απέκλεισε το σημείο ενώ οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Νέας Υόρκης ανέφεραν ότι το πρόσωπο που αυτοπυρπολήθηκε μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Η αιτία του συμβάντος δεν αποσαφηνίστηκε, σε πρώτο χρόνο, από τις Αρχές.

Σε κοντινή απόσταση, σε ένα φυλλάδιο που περιήλθε στην κατοχή του Reuters ήταν γραμμένες φράσεις για «κακούς δισεκατομμυριούχους» μαζί με μία έκκληση στην ανθρωπότητα να «αποκαλύψει αυτή τη διαφθορά».

Δεν υπήρχε αναφορά στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ σε αυτό το φυλλάδιο.

Στο δικαστήριο στο κέντρο του Μανχάταν, που φρουρείται υπό έντονη αστυνομική παρουσία, πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκε τη Δευτέρα, την πρώτη ημέρα της δίκης του Τραμπ. Ωστόσο έκτοτε ο αριθμός των συγκεντρωμένων μειώθηκε. Ορισμένοι από τους λιγοστούς διαδηλωτές υπέρ του Τραμπ έξω από το δικαστήριο σκορπίστηκαν όταν ο άνδρας αυτοπυρπολήθηκε, μετέδωσαν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Το περιστατικό έλαβε χώρα λίγο μετά την ολοκλήρωση της επιλογής των ενόρκων για τη δίκη κατά του Τραμπ, διαδικασία η οποία άνοιξε τον δρόμο στους εισαγγελείς και τους συνηγόρους υπεράσπισης να προχωρήσουν με τις εναρκτήριες δηλώσεις τους στο δικαστήριο, την επόμενη εβδομάδα.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει αθώος και για τις 34 κατηγορίες που του αποδίδονται στην υπόθεση αυτή, μεταξύ άλλων για παραποίηση εγγράφων με στόχο την απόκρυψη των χρημάτων που κατέβαλε στην πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, πριν από τις εκλογές του 2016.

Με πληροφορίες από Reuters, CNN, ΑΠΕ ΜΠΕ