Ο 21χρονος εξαφανίστηκε την περασμένη Κυριακή | .
Επικαιρότητα

Ανατροπή στην υπόθεση του φοιτητή στην Κάλυμνο

Η ιατροδικαστική εξέταση απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας ενώ έδειξε ότι ο 21χρονος πέθανε αβοήθητος από τα τραύματα που του προκάλεσε το δυστύχημα
Protagon Team

Προς την εκδοχή του δυστυχήματος κινούνται οι έρευνες για τον θάνατο του 21χρονου φοιτητή στην Κάλυμνο, καθώς η ιατροδικαστική εξέταση που έγινε τη Δευτέρα δεν βρήκε ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.

Οι κακώσεις στο σώμα του Νίκου Χατζηπαύλου που εξαφανίστηκε την περασμένη Κυριακή δείχνουν ότι χτύπησε σοβαρά και ότι πέθανε αβοήθητος την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Η πρώτη εξέταση του πτώματος, που είχε βρεθεί το Σάββατο, είχε δείξει ότι ο θάνατος επήλθε μερικές  ημέρες μετά την εξαφάνιση. Αυτό είχε δώσει λαβή ακόμη και για σενάρια απαγωγής και δολοφονίας εκ των υστέρων.

Τα τραύματα και η εξάντληση ήταν τελικά οι παράγοντες που επέφεραν τελικά τον θάνατο του φοιτητή.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί δεν έχουν απαντήσει ακόμη στο ερώτημα πώς ακριβώς βρέθηκε σε αυτό το σημείο.

Τον άτυχο φοιτητή είχε εντοπίσει το Σάββατο ένας 15χρονος μαθητής, που είπε στους αστυνομικούς ότι είχε περάσει από το ίδιο σημείο και την προηγούμενη ημέρα χωρίς να δει τίποτα.

Οπως έχει γίνει γνωστό, το πτώμα του φοιτητή βρέθηκε πεσμένο ανάσκελα, γερμένο ελαφρά στο πλάι, ακριβώς κάτω από έναν αναρριχητικό βράχο σε ένα σημείο όπου θα μπορούσαν να τον εντοπίσουν πεζοπόροι ή και οι διασώστες.

Σύμφωνα με ένα σενάριο που εξετάζουν οι Αρχές, ο φοιτητής άφησε το ποδήλατό του και προσπάθησε να σκαρφαλώσει σε βράχο, από τον οποίο έπεσε. Μετά την πτώση έχασε τις αισθήσεις του χωρίς να μπορεί να καλέσει σε βοήθεια.

Είναι επίσης πιθανό ότι το πτώμα του μεταφέρθηκε σε εκείνο το σημείο λόγω των βροχών των τελευταίων ημερών στο νησί.

Οι πυροσβέστες και οι διασώστες επισήμαναν και αυτοί ότι είχαν ερευνήσει αρκετές φορές το σημείο αλλά δεν είχαν δει τίποτα.

Η μητέρα του σε δηλώσεις της μετά τον εντοπισμό του Νίκου είχε αφήσει να εννοηθεί ότι υπάρχει κάποια συγκάλυψη σε ό,τι αφορά τον θάνατο του γιου της. Η ίδια είχε δηλώσει αμέσως την εξαφάνιση του γιου τους, καθώς δεν είχε δώσει για ώρες σημεία ζωής.