Ο 28χρονος αστυνομικός είχε ρόλο πληροφοριοδότη στο κύκλωμα | φωτ. αρχείου
Επικαιρότητα

Ο Αβραμόπουλος για τον εμπλεκόμενο αστυνομικό του στο κύκλωμα Ριχάρδου

Ο εν λόγω αστυνομικός της Υπηρεσίας Προστασίας Επισήμων (VIP) ήταν αποσπασμένος στην ομάδα ασφαλείας του Επιτρόπου τις τελευταίες τρεις εβδομάδες και κατόπιν σχετικής ενημέρωσης για την εμπλοκή του στη υπόθεση Ριχάρδου, ζητήθηκε η επιστροφή του στην υπηρεσία του
Protagon Team

Αμεση ήταν αντίδραση του Δημήτρη Αβραμόπουλου μετά την αποκάλυψη ότι αστυνομικός της φρουράς του εμπλέκεται στο πολυπλόκαμο κύκλωμα λαθρεμπορίου χρυσού που κατάφερε να εξαρθρώσει η ΕΛ.ΑΣ..

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το πολιτικό Γραφείο του Επιτρόπου της Ελλάδας στην ΕΕ, ο εν λόγω αστυνομικός της Υπηρεσίας Προστασίας Επισήμων (VIP) που ήταν αποσπασμένος στην ομάδα ασφαλείας του κ. Αβραμόπουλου, επέστρεψε αμέσως στην υπηρεσία του μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας για την υπόθεση με πρωταγωνιστή τον γνωστό τηλε-ενεχυροδανειστή Ριχάρδο.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι ο εν λόγω αστυνομικός ήταν στην φρουρά του Δημήτρη Αβραμόπουλου τις τελευταίες τρεις εβδομάδες και κατόπιν σχετικής ενημέρωσης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την εμπλοκή του στην υπόθεση Ριχάρδου, ζητήθηκε η άμεση επιστροφή του στην υπηρεσία του.

Υπογράμμίζεται τέλος ότι για την όποια εξωυπηρεσιακή του απασχόληση, όταν αποσπάσθηκε, ουδεμία γνώση ή πληροφόρηση είχε, τόσο η υπηρεσία του όσο και ο υπεύθυνος της ομάδας ασφαλείας του Επιτρόπου.

Ο 28χρονος αστυνομικός που συνελήφθη για την υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού, είχε ρόλο πληροφοριοδότη στο κύκλωμα. Σύμφωνα με τη δικογραφία έχει καταγραφεί σε τηλεφωνική παρακολούθηση, στα τέλη Οκτωβρίου να καλεί στο τηλέφωνο ένα από αρχηγικά μέλη του κυκλώματος και να τον προειδοποιεί πως η Ασφάλεια ετοίμαζε επιχείρηση σε βάρος τους.