| Konstantinos Tsakalidis /SOOC
Επικαιρότητα

Αναδίπλωση Τσίπρα: Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των εκλογών

Μέσα σε λίγες ώρες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρώτα προεξόφλησε ότι η κυβέρνηση θα διαπράξει «εγκλήματα κατά της Δημοκρατίας» για να μείνει στην εξουσία και έπειτα διαβεβαίωσε ότι δεν θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα της κάλπης...
Protagon Team

Η τοξική, τραμπική στρατηγική περί αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος μία αποσύρρεται από το τραπέζι της Κουμουνδούρου και μία επιστρέφει –ανάλογα με τις διαθέσεις και τις πολιτικές ανάγκες του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος προφανώς αγνοεί για τα κεκτημένα της Μεταπολίτευσης και αδιαφορεί για το πόσο ζημιά ο ίδιος κάνει, δηλητηριάζοντας την προεκλογική περίοδο με τέτοιους υπαινιγμούς και απειλές.

Τα όσα συνέβησαν το τελευταίο 24ωρο χαρακτηριστικά της επαμφοτερίζουσας προσέγγισης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ:

Την Πέμπτη το απόγευμα ο κ. Τσίπρας έδωσε συνέντευξη στο TRT, κανάλι στη Θεσσαλία, εν όψει της περιοδείας του την Παρασκευή σε Καρδίτσα και Τρίκαλα, και στην προσπάθειά του να περιγράψει την παρούσα κυβέρνηση ως παράγοντα εκτροπής αλλά και να αμφισβητήσει μια πιθανή ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές, είπε επί λέξει: «Ο κ. Μητσοτάκης που διέπραξε εγκλήματα εις βάρος της Δημοκρατίας δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα έχει δισταγμό να συνεχίσει να τα διαπράττει και να κάνει κι ακόμα μεγαλύτερα στην πορεία προς τις εκλογές για να παραμείνει στην καρέκλα της εξουσίας». Νωρίτερα είχε πει ότι δεν ξέρει «αν, τούτη την ώρα που μιλάμε και σχεδιάζουμε στα επιτελεία μας όλα τα κόμματα, ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι συνδεδεμένος με το ένα αυτί να μας ακούει τι λέμε» και είχε υπενθυμίσει ότι «σύμφωνα με τον Guardian, στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 2019 ισραηλινή εταιρεία με στόχο τη χειραγώγηση του εκλογικού αποτελέσματος».

Αυτό δεν πέρασε ασχολίαστο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος λίγο αργότερα, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, προεξόφλησε ότι ο κ. Τσίπρας θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των εκλογών, στο πλαίσιο μιας επιχείρησης διαχείρισης της ήττας του.

«Θέλουν να μας πουν περίπου ότι “οι πολίτες θα ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ αλλά τελικά θα βγει η Νέα Δημοκρατία”», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός. Και στη δημοσιογραφική ερώτηση αν από τον ΣΥΡΙΖΑ «θα πουν ότι θα γίνει νοθεία στις εκλογές;», ο κ. Μητσοτάκης απάντησε:

«Εάν δείτε πού οδηγεί η λογική κατάληξη των επιχειρημάτων τους δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα καταλήξουν να πουν και αυτό, ναι. Και είναι αδιανόητο αυτό, διότι αν έχουμε ένα, θα έλεγα, κεκτημένο στη χώρα μας είναι το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας. Εγώ καταλαβαίνω ότι ο κ. Τσίπρας κάνει μια διαχείριση της ήττας του, αλλά υπάρχουν όρια στο πόσο μπορεί να δυσφημεί τη χώρα στο εξωτερικό. Και, εν πάση περιπτώσει, υπάρχει και μια ξεκάθαρη σύγκρουση με την πραγματικότητα την οποία βιώνουν όλοι οι πολίτες. Η Ελλάδα είναι μία ευνομούμενη δημοκρατία. Μπορούμε να κάνουμε και άλλα βήματα προόδου, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό, έχουμε περιθώρια να εμβαθύνουμε κι άλλο τη δημοκρατία μας. Δεν είμαστε ένα αυταρχικό κράτος».

Το πρωί της Παρασκευής πια και αφού ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταντήσει να περιγράφεται όχι ως κόμμα εξουσίας αλλά ως ένα περιθωριακό μόρφωμα που κατέρχεται σε εκλογές τις οποίες ήδη αμφισβητεί ως δημοκρατική διαδικασία, από την Κουμουνδούρου εκδόθηκε ανακοίνωση-σχόλιο για τη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη στην ΕΡΤ1, στην οποία μεταξύ άλλων επιχειρούνταν μια αναδίπλωση: όχι, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα τελικά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αμφισβητήσει την εκλογική διαδικασία, όχι γιατί εμπιστεύεται τον ίδιο αλλά τους θεσμούς της ελληνικής δημοκρατίας, που όσο και αν προσπαθήσει δεν θα καταφέρει σε τέτοιο βαθμό να διαβρώσει», σημείωνε το σχετικό απόσπασμα της ανακοίνωσης του γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενο στον κ. Μητσοτάκη.