| ertnews.gr
Επικαιρότητα

Αλβανία: Προφυλακίστηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος συνελήφθη αργά το βράδυ της Πέμπτης με την κατηγορία εξαγοράς ψήφων ενόψει των εκλογών της Κυριακής
Protagon Team

Την προφυλάκιση του υποψήφιου δημάρχου της Χιμάρας Φρέντι Μπελέρη και τη μεταφορά στις φυλακές των Τιράνων αποφάσισε το Σάββατο το πρωτοδικείο Αυλώνας.

Ο πρόεδρος του Κόμματος Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) Βαγγέλης Ντούλες χαρακτήρισε την απόφαση πολιτική, όπως όλο το σκηνικό μέχρι τη σύλληψή του, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Το δικαστικό σώμα θα ανακοινώσει την απόφαση για τον Παντελή Κοκαβέση στο νοσοκομείο των Τιράνων, όπου μεταφέρθηκε λόγω προβλημάτων υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το θέμα στην πρόεδρο της Κομισιόν την Παρασκευή, διαμηνύοντας πως «η Ελλάδα δεν θα δεχτεί εκπτώσεις στην υπεράσπιση της Μειονότητας».

Αμεση ήταν κι η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών με διάβημα προς την Αλβανία. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τους ευρωπαίους συναδέλφους του, ενώ με ανακοίνωση που εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ οι Αρχές της γειτονικής χώρας καλούνται να σεβαστούν το κράτος δικαίου.