Οι ειδικοί κατάφεραν να αιχμαλωτίσουν το ζώο πριν το μεταφέρουν στο ζωολογικό κήπο του Μπρονξ | GWGLA
Επικαιρότητα

Αλιγάτορας «Godzilla» αιχμαλωτίστηκε σε πάρκο της Νέας Υόρκης

Το ερπετό που είχε μήκος μεγαλύτερο του ενός μέτρου ίσως αφέθηκε στο πάρκο από κάποιον που δεν σκέφτηκε τους κινδύνους αυτής της πράξης για τους πολίτες που ζουν στην περιοχή αλλά και για το ίδιο
Protagon Team

Ενα ερπετό 1,2 μέτρων έκανε την εμφάνισή του σε λίμνη πάρκου στη Νέα Υόρκη τις προηγούμενες ημέρες.

Ο αλιγάτορας που έχει λάβει το ψευδώνυμο «Godzilla» λόγω του μεγέθους του, εντοπίστηκε την Κυριακή στο Πρόσπεκτ Παρκ στο Μπρούκλιν, έγραψε το BBC.

Αμέσως, ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές και στήθηκε επιχείρηση για την ακινητοποίηση του και τη μεταφορά του στο ζωολογικό κήπο του Μπρονξ.

Το NYC Parks, η αρχή που είναι υπεύθυνη για τους χώρους πρασίνου της αμερικανικής μητρόπολης, δήλωσε ότι το ζώο ήταν σε κακή κατάσταση, «πολύ ληθαργικό και πιθανότατα σοκαρισμένο από το κρύο» όταν βρέθηκε.

Οι αλιγάτορες ενδημούν στα νοτιοανατολικά των ΗΠΑ, σε πολιτείες με θερμό κλίμα, όπως η Φλόριντα και η Λουιζιάνα ενώ την Κυριακή, οι θερμοκρασίες στη Νέα Υόρκη δεν ξεπέρασαν τους 9 βαθμούς Κελσίου.

Δεν είναι γνωστό το πώς ο αλιγάτορας βρέθηκε στη λίμνη, αλλά η αρχή προειδοποίησε τους κατοίκους να μην απελευθερώνουν ζώα στα πάρκα της πόλης, κάτι που, όπως είπε, είναι παράνομο. Κανείς δεν τραυματίστηκε από το ερπετό, το οποίο απλά τρομοκράτησε τους Αμερικανούς λόγω του μεγέθους του.

Παράλληλα με τον «δυνητικό κίνδυνο» της απελευθέρωσης των ζώων στα πάρκα της πόλης, η άγρια ζωή που δεν ανήκει στην περιοχή μπορεί να «οδηγήσει στην εξάλειψη των ντόπιων ειδών και να δημιουργήσει πρόβλημα στην ποιότητα των υδάτων» προειδοποίησε η αρχή.

Η Νέα Υόρκη πάντως έχει μία ιδιαίτερη σχέση με τα συγκεκριμένα ερπετά καθώς για δεκαετίες υπήρχε ο αστικός μύθος ότι αλιγάτορες ζουν στους υπονόμους της πόλης.

Ετσι, ο αλιγάτορας «Godzilla» βοήθησε και αυτός από την πλευρά του στο να διατηρηθεί ζωντανός ο μύθος που σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν είχε ποτέ ρεαλιστική βάση.