| © European Union
Επικαιρότητα

Αλέξης Γεωργούλης: Στις 8 Μαΐου ορίζεται εισηγητής για την άρση ασυλίας

Στα τέλη του ίδιου μήνα αναμένεται να συνεδριάσει επί του θέματος η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σε αυτή την περίπτωση η υπόθεση θα εισαχθεί στην Ολομέλεια εντός του καλοκαιριού, όμως η έκβαση της θα μπορούσε να καθυστερήσει ακόμη περισσότερο
Protagon Team

Στις 8 Μαΐου αναμένεται να οριστεί εισηγητής για το αίτημα της άρσης ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ στις Βρυξέλλες Εφη Κουτσοκώστα το βράδυ της Παρασκευής.

Ο εισηγητής θα εξετάσει το φάκελο του αιτήματος, και στη συνέχεια θα συνεδριάσει η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου θα ακολουθήσει ψηφοφορία προκειμένου να παραπεμφθεί το θέμα στην Ολομέλεια του ΕΚ, εξήγησε η δημοσιογράφος.

Η επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής αυτής προγραμματίζονται, ενδεχομένως, για τις 30 Μαΐου. Εάν η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων υπερψηφίσει την άρση της ασυλίας του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέχεια της καταγγελίας της Ελένης Χρονοπούλου για βιασμό, τότε ανοίγει ο δρόμος για την παραπομπή του αιτήματος των βελγικών Αρχών στην Ολομέλεια.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ωστόσο, δεν είναι δεδομένο ότι η υπόθεση θα εισαχθεί στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας –η συζήτηση ή οι συζητήσεις θα μπορούσαν να προγραμματιστούν εντός καλοκαιριού ή και αργότερα!

Επισημαίνεται ότι οι δικηγόροι του κ. Γεωργούλη δεν πήραν τελικά στα χέρια τους τη σχηματισθείσα δικογραφία, κάτι που αναμένεται να γίνει μετά την άρση της ασυλίας του εντολέα τους, κατά την παραπάνω διαδικασία, εφόσον αυτό αποφασίσουν οι ευρωβουλευτές.

Χωρίς την άρση ασυλίας η υπόθεση δεν μπορεί να πάρει τη δικαστική οδό.

Η υπερασπιστική γραμμή Γεωργούλη

Υπενθυμίζεται ότι η πλευρά Γεωργούλη «βλέπει» πολιτικές προεκτάσεις και σκοπιμότητες στην υπόθεση, σύμφωνα με την ανακοίνωση των βέλγων δικηγόρων του την Πέμπτη.

Οι συνήγοροι του ευρωβουλευτή συνδέουν το «χρονοδιάγραμμα της έρευνας» των βελγικών Αρχών με τις εκλογές στην Ελλάδα, επιχειρώντας έτσι να αποδώσουν πολιτική χροιά στην υπόθεση, υπονοώντας μάλιστα ότι η διαδικασία είναι κατευθυνόμενη, με σκοπό να ζημιωθούν τόσο ο ίδιος όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωσή τους οι βέλγοι δικηγόροι ανέφεραν συγκεκριμένα ότι ο Αλέξης Γεωργούλης «δεν μπορεί παρά να ανησυχεί για το χρονοδιάγραμμα αυτής της έρευνας και λυπάται βαθιά. Πράγματι, ενώ τα γεγονότα και η καταγγελία χρονολογούνται από το 2020, είναι λυπηρό που μόλις τρία χρόνια αργότερα αυτή η καταγγελία δημοσιοποιείται –ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα».

Επανέλαβαν, τέλος, ότι «ο κ. Γεωργούλης αντικρούει από κάθε άποψη τις κατηγορίες της κυρίας Χρονοπούλου».