| Intime
Επικαιρότητα

Alco: Προβάδισμα 12,8 μονάδων της ΝΔ – «Ναι» στις απαγορεύσεις για τους ανεμβολίαστους

Τέσσερις στους 10 ερωτηθέντες θεωρούν ότι οι περιορισμοί έναντι όσων δεν έχουν εμβολιαστεί έχουν διχαστικό χαρακτήρα
Protagon Team

Ευρεία διαφορά που φτάνει σχεδόν τις 13 μονάδες διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει η δημοσκόπηση της Alco, στην οποία φαίνεται ότι η πλειονότητα των πολιτών στηρίζουν τα μέτρα που αφορούν τους ανεμβολίαστους.

Στην έρευνα, που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα από το Open, και στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 36,9% έναντι ποσοστού 24,1% για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα ποσοστά είναι πρακτικά αμετάβλητα για τα δύο κόμματα σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας: 36,9% για τη ΝΔ και 24% για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7% και το ΚΚΕ με 5,5%. Η Ελληνική Λύση είναι στο  4,6% και τo Μερα25 στο 3,6%. Οι αναποφάσιστοι είναι  11,5%.

Στο ερώτημα αν εμπιστεύονται περισσότερο ως Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα, το 40% απάντησε τον κ. Μητσοτάκη και το 22% τον κ. Τσίπρα. Στο 32% ήταν η απάντηση «κανένας».

Για το ζήτημα των περιορισμών για τους ανεμβολίαστους, στο ερώτημα αν οι απαγορεύσεις για αυτά τα πρόσωπα είναι απαραίτητες για τη δημόσια υγεία ή συνιστούν διχασμό, το 54% λέει ότι είναι απαραίτητες και το 39% τις βρίσκει διχαστικές.

Ζητήθηκε, τέλος, γνώμη των πολιτών για την κυβέρνηση με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών θητείας. Οι πολίτες θεωρούν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι καλύτερη από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξωτερική πολιτική, την οικονομία και το μεταναστευτικό, αλλά χειρότερη σε τομείς όπως η εγκληματικότητα.