Στην Ελλάδα τα θαύματα διαρκούν τρεις μέρες και τα όσα ανακοινώνει ο Αδωνις Γεωργιάδης λίγα λεπτά. Της ώρας.
Βήμα 1ο: Το πρωί του Σαββάτου ο Αδωνις Γεωργιάδης βγήκε και ανακοίνωσε, στον ΣΚΑΪ και στον Γιώργο Αυτιά, ότι λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, στις «κόκκινες» περιοχές, όπως είναι η Αττική και η Θεσσαλονίκη —η μισή Ελλάδα δηλαδή πληθυσμιακά—, θα απαγορεύεται τα Σαββατοκύριακα το take away από τα καταστήματα εστίασης. Ο λόγος ήταν ότι συγκεντρώνεται πολύς κόσμος που πάει να αγοράσει καφέ και φαγητό.
Βήμα 2ο: Μπροστά στην προφανή αιφνιδιαστική ανατροπή των συνηθειών και των σχεδιασμών καταναλωτών και επιχειρηματιών —πολλοί δεν έχουν ανεπτυγμένο δίκτυο διανομέων και δεν μπορούν να απευθυνθούν στις διαδικτυακές πλατφόρμες που παίρνουν προμήθεια για τις υπηρεσίες τους— ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε λίγο έπειτα ότι το μέτρο θα ισχύσει από το επόμενο Σαββατοκύριακο. Όμως τα μέτρα ισχύουν ως τις 15 Φεβρουαρίου άρα θα ήταν μια απαγόρευση για ένα Σαββατοκύριακο!
Βήμα 3ο: Υπήρξε νέα, επίσημη διευκρίνιση από το υπουργείο Ανάπτυξης, που αποσαφήνισε ότι η απαγόρευση του take away από τα εστιατόρια θα ισχύσει τελικά από την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, ενώ όριζε σχετική απαγόρευση για πώληση καφέ από φούρνους, ζαχαροπλαστεία κλπ.
Βήμα 4ο: Ο κ. Γεωργιάδης το πήρε πίσω, επικαλούμενος την «κυβέρνηση». Σε μια νέα ανακοίνωση το υπουργείο Αναπτυξης ανέφερε:
«Η κυβέρνηση αξιολόγησε ότι το μέτρο της προσωρινής αναστολής του “take away” θα δημιουργήσει μεγαλύτερη σύγχυση και θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα.
» Ως εκ τούτου, ανακοινώνουμε ότι το “take away” θα λειτουργεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και τα Σαββατοκύριακα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα».
Μηδέν εις το πηλίκον, αναστάτωση για την αναστάτωση, επειδή οι υπουργοί επιμένουν στην τηλεοπτική υπερέκθεση —ένας να μην βγει στον κ. Αυτιά δεν υπάρχει.
Μετά ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι είναι δύναμη να αναγνωρίζεις το λάθος σου και να το διορθώνεις.
Υπενθυμίζεται πάντως ότι πριν από την τελευταία ανακοίνωση του κ. Γεωργιάδη είχε εκδοθεί διευκρινιστική δήλωση του υπουργείου Ανάπτυξης που επισήμανε ότι δεν επιτρέπεται ο καφές στο χέρι (take away) από καταστήματα που δεν έχουν κύρια δραστηριότητα των πώληση καφέδων, όπως είναι οι φούρνοι και τα ζαχαροπλαστεία…