198
Φωτογραφία αρχείου από την είσοδο του νοσοκομείου αναφοράς για κορονοϊό «Ευαγγελισμός» | Intime

Ακόμη 702 κρούσματα με μεταλλαγμένα στελέχη – Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2021, 18:59
Φωτογραφία αρχείου από την είσοδο του νοσοκομείου αναφοράς για κορονοϊό «Ευαγγελισμός»
|Intime

Ακόμη 702 κρούσματα με μεταλλαγμένα στελέχη – Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2021, 18:59

Στα 1.755 έχουν φτάσει τα κρούσματα με μεταλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού στη χώρα μας, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση που εξέδωσε την Πέμπτη ο ΕΟΔΥ.

Τα νεότερα κρούσματα που προστέθηκαν είναι 702 και αφορούν δείγματα που αναλύθηκαν την περίοδο από 22 Ιανουαρίου έως και την 1η Μαρτίου.

Τα δείγματα προέρχονται από τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Θεσσαλίας, Κρήτης, Αττικής και τις περιφερειακές ενότητες Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Κορινθίας, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Μυτιλήνης και Σύρου.

Από τα 702 στελέχη, τα 677 βρέθηκαν με τη βρετανική μετάλλαξη (Β.1.1.7/UK lineage) και 21 στελέχη βρέθηκαν με τη νοτιοαφρικάνικη μετάλλαξη (Lineage B.1.351/South Africa).

Συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί 1.667 θετικά κρούσματα για την παρουσία της βρετανικής μετάλλαξης και 48 θετικά για την παρουσία μετάλλαξης Νοτίου Αφρικής από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS- CoV-2 έως σήμερα. Ακόμη 40 δείγματα αφορούν διάφορες μεταλλάξεις και στο σύνολό τους φτάνουν τα 1.755.

Γεωγραφική κατανομή στελεχών του κορονοϊού με τη βρετανική μετάλλαξη

Τα 48 θετικά για την παρουσία δείγματα μετάλλαξης της Νοτίου Αφρικής είναι όλα εγχώρια. Τα 41 προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, δύο από την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και πέντε από την Περιφέρεια Αττικής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...