Ισραηλινά πολεμικά σκάφη περιπολούν στην Εϊλάτ (φωτογραφία αρχείου) | EPA/ABIR SULTAN
Επικαιρότητα

Ακόμα έναν πύραυλο εναντίον του Ισραήλ εκτόξευσαν οι Χούθι

Σε αντίποινα, όπως είπαν, για την επίθεση των Ισραηλινών στην Υεμένη το Σάββατο, που έγινε μετά τους 220 πυραύλους και drones κατά ισραηλινών στόχων τους τελευταίους μήνες και τον νεκρό στο Τελ Αβίβ την Παρασκευή
Protagon Team

Η ισραηλινή αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε την Κυριακή πύραυλο εδάφους-εδάφους που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη, όπως ανακοίνωσε ο στρατός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Arrow 3 κατέρριψε το βλήμα πριν αυτό περάσει σε ισραηλινό έδαφος.

Πριν την αναχαίτιση, σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν στην πόλη Εϊλάτ του νότιου Ισραήλ, που βρίσκεται στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας, με τους κατοίκους να αναζητούν προστασία σε καταφύγια.

Το Σάββατο, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν στρατιωτικούς στόχους των φιλοϊρανών Χούθι κοντά στο λιμάνι Χοντέιντα της Υεμένης, σε απάντηση του drone που χτύπησε το Τελ Αβίβ, την Παρασκευή.

Από την πλευρά τους, οι αντάρτες της Υεμένης ανακοίνωσαν ότι επιτέθηκαν σε «σημαντικούς στόχους» στο Ισραήλ, την Κυριακή.

Ο εκπρόσωπος των Χούθι Γιαχία Σαρία δήλωσε σήμερα ότι η εξτρεμιστική οργάνωση εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους κατά «σημαντικών στόχων» στην Εϊλάτ, στο νότιο Ισραήλ.

«Η επιχείρηση πέτυχε τους στόχους της», ανέφερε ο ίδιος, με τη δήλωσή του να μεταδίδεται τηλεοπτικά, χωρίς βέβαια να δίνει άλλες λεπτομέρειες.

Ο αξιωματούχος ορκίστηκε «τεράστια και σημαντική» απάντηση στην ισραηλινή επίθεση, η οποία σύμφωνα με τους Χούθι, είχε στόχο μη στρατιωτικές υποδομές εντός της Χοντέιντα και γύρω από αυτήν.