Ο Δημήτρης Κουφοντίνας θέλει να περάσει οριστικά την πόρτα της εξόδου των φυλακών | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Κουφοντίνας

Τον ερχόμενο μήνα η εξέταση του αιτήματος από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο. Τον περασμένο Ιούλιο είχε αποφυλακιστεί ο Ηρακλής Κωστάρης, δράστης σύμφωνα με τη δικογραφία, της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη μαζί με τον «Λουκά» της «17Ν»
Protagon Team

Αίτηση αποφυλάκισης για υφ’ορων απόλυση κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, ο αρχιεκτελεστής της «17 Νοέμβρη» Δημήτρης Κουφοντίνας.

Σημειώνεται ότι στις 5 Σεπτεμβρίου ο Κουφοντίνας συμπληρώνει 19 χρόνια στη φυλαλή και σύμφωνα με το  δικαίωμα που του παρέχει ο νόμος, την Δευτέρα υπέβαλε αίτημα αποφυλάκισεης το οποίο αναμένεται να εξεταστεί από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο εντός του επόμενου μήνα.

Στο σχετικό δικαίωμα του κρατούμενου είχε αναφερθεί η ίδια η γενική γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, την περίοδο που ήταν σε εξέλιξη η απεργία πείνας στην οποία είχε προχωρήσει ο Κουφοντίνας, με αίτημα τη μη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού.

«Γιατί κάνει απεργία πείνας αφού έχει το δικαίωμα άπο τον Σεπτέμβριο να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης;» είχε διερωτηθεί η κυρία Νικολάου, με αφορμή τις διαμαρτυρίες των συνηγόρων του καταδικασμένου σε έντεκα φορές ισόβια τρομοκράτη.

Στις 29 Ιουλίου, είχε αποφυλακιστεί ο Ηρακλής Κωστάρης, μέλος της 17 Νοεμβρη από το 1987 ως την εξάρθρωσή της, το 2002, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και 23 χρόνια – μεταξύ άλλων και για την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. Σύμφωνα με την δικογραφία, δράστες της δολοφονίας ήταν ο Κωστάρης και ο Κουφοντίνας.