Η 30χρονη Καϊάν Αλντορίνο Λόπεζ με την επίσημη τήβεννο της δημάρχου | Facebook
Επικαιρότητα

Αγώνα για το (βρετανικό) Γιβραλτάρ θα δώσει η νέα δήμαρχος, πρώην Μις Υφήλιος

Είναι 30 ετών, η νεότερη δήμαρχος του Γιβραλτάρ σε μία κρίσιμη περίοδο, με ιστορικό μοντέλου και μάλιστα με τον τίτλο της Μις Υφηλίου 2009 ο οποίος την έκανε διάσημη κι αξιαγάπητη για τους 30.000 κατοίκους του «βράχου»
Protagon Team

Και η τοπική κυβέρνηση του Γιβραλτάρ αγωνιά να δείξει ότι δεν θα γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από κανέναν. «Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε διαπραγματευτικό χαρτί και να γίνουμε θύμα του Brexit αφού δεν είμαστε οι υπαίτιοι του Brexit: ψηφίσαμε υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ενωση, άρα το να γίνουμε στόχος ισοδυναμεί με το να επιτραπεί στην Ισπανία να συμπεριφέρεται ως νταής», δήλωσε ο Πικάρντο.

Τώρα, στον αγώνα για τη διατήρηση της βρετανικής κυριότητας μπαίνει επισήμως και η Αλντορίνο. Πριν διεκδικήσει και κερδίσει το στέμμα ομορφιάς το 2009, η ίδια εργαζόταν στο τμήμα ανθρωπίνων πόρων σε ένα νοσοκομείο για πέντε χρόνια.

Κερδίζοντας τον πρώτο τίτλο «Μις Υφηλίου» του Γιβραλτάρ , το 2011, τιμήθηκε με το βραβείο «Freedom of the City of Gibraltar» που δίνεται σε εξέχουσες προσωπικότητες της κοινότητας. Τον Μάρτιο του 2014 διορίστηκε αναπληρώτρια δήμαρχος με πρόταση που κατέθεσε ο αρχηγός της κυβέρνησης Πικάρντο στη Βουλή. Και την περασμένη Τρίτη, την πρώτη της ημέρα ως δήμαρχος, η Αλντορίνο ανακοίνωσε ότι λανσάρει την πρώτη ιστοσελίδα και τον πρώτο λογαριασμό Twitter του δημαρχείου. Δεσμεύτηκε ότι θα υπηρετεί τους ανθρώπους του Γιβραλτάρ ως κοινότητα, έθνος και οικογένεια.