175
O Mιχαήλ Σαακασβίλι είναι σήμερα επικεφαλής της εκτελεστικής επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Μεταρρυθμίσεων της Ουκρανίας | REUTERS

Αγριος ξυλοδαρμός στην Αθήνα του πρώην προέδρου της Γεωργίας Σαακασβίλι [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2020, 10:24
O Mιχαήλ Σαακασβίλι είναι σήμερα επικεφαλής της εκτελεστικής επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Μεταρρυθμίσεων της Ουκρανίας
|REUTERS

Αγριος ξυλοδαρμός στην Αθήνα του πρώην προέδρου της Γεωργίας Σαακασβίλι [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2020, 10:24

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας και πρώην κυβερνήτης της Οδησσού στην Ουκρανία, Μιχαήλ Σαακασβίλι, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης και ομιλίας του σε μετανάστες Γεωργιανούς στην Αθήνα εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 31ης Οκτωβρίου στη Γεωργία.

Ο Σαακασβίλι διετέλεσε πρόεδρος της Γεωργίας από το 2004 έως το 2013.  Δύο χρονια αργότερα, το 2015, και αφού είχε υποχρεωθεί να εγκαταλείψει τη χώρα, έλαβε την ουκρανική υπηκοότητα και έγινε κυβερνήτης της Οδησσού. Εναν μόλις χρόνο αργότερα, το 2016, έχασε το αξίωμά του λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης της περιοχής.

Το 2017, ο ουκρανός πρόεδρος Ποροσένκο αφαίρεσε την υπηκοότητα από τον Σαακασβίλι και το 2019 ο σημερινός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, του την επέστρεψε.

Από τον Μάιο, ο Σαακασβίλι είναι επικεφαλής της εκτελεστικής επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Μεταρρυθμίσεων της Ουκρανίας.

Ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας δέχτηκε επίθεση από κουκουλοφόρο την ώρα που μιλούσε στο συγκεντρωμένο πλήθος. Ο δράστης του κατάφερε απανωτά χτυπήματα στο κεφάλι, ενώ κατά τη διάρκεια της συμπλοκής υπήρξαν και άλλοι τραυματισμοί.

მიხეილ სააკაშვილს ათენში, შეხვედრის დაწყებამდე პროვოკატორები დახვდნენ

მიხეილ სააკაშვილს ათენში, შეხვედრის დაწყებამდე პროვოკატორები დახვდნენვრცლად: https://bit.ly/3lAcMDI

Geplaatst door მთავარი არხი • Mtavari Arkhi op Zondag 11 oktober 2020

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...