Την ώρα που η Τζένη Μπότση μιλούσε στον ΣΚΑΪ για την τραυματική εμπειρία που είχε βιώσει με τη σεξουαλική παρενόχληση-επίθεση από σκηνοθέτη-ηθοποιό όταν εκείνη έκανε τα πρώτα της βήματα στο θέατρο, μια συνάδελφός της, με την οποία μάλιστα είχαν από κοινού καταγγείλει τον συγκεκριμένο, η Αγγελική Λάμπρη, έβγαινε στην ΕΡΤ1 και περιέγραφε τη δική της περίπτωση: Ίδιος «δράστης», ίδιο «τελετουργικό» παγίδευσής της σε μια οντισιόν με κλειδωμένη πόρτα, ίδια πράξη.
Όπως και η κυρία Μπότση, η ηθοποιός είπε ότι πλέον είναι 14 οι γυναίκες του χώρου που καταγγέλλουν τον συγκεκριμένο ηθοποιό-σκηνοθέτη και τόνισε ότι όλες άντλησαν δύναμη από την κατάθεση ψυχής της ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου, η οποία είχε βρει το θάρρος να καταγγείλει τον βιασμό της από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, όταν και αυτή έκανε τα πρώτα της βήματα στον χώρο του αθλητισμού.
«Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Σοφία Μπεκατώρου. Ήταν αυτή που μας ενέπνευσε. Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο ψυχής και τη δύναμη που βρήκε για να βγει μπροστά και να πει την αλήθεια της» τόνισε η κυρία Λάμπρη και ευχήθηκε από εδώ και πέρα κανείς άνθρωπος να μη βιώσει ξανά λεκτική, σωματική ή σεξουαλική βία – «αν συμβεί αυτό, να ξέρει ότι μπορεί να βγει και να μιλήσει, να βρει τη δύναμη και να μιλήσει».
«Ηθελα να δώσω ένα μήνυμα στο παιδί μου, στην κόρη μου, να της πω ότι δεν πρέπει να φοβάται ποτέ και κανέναν» προσέθεσε παράλληλα η ηθοποιός, λέγοντας πως «όταν έγινε αυτή η καταγγελία ήμασταν τρεις γυναίκες, τώρα, αυτή τη στιγμή, τώρα που μιλάμε, είμαστε 14 και έπεται συνέχεια (…) Είμαστε όλες μια γροθιά. Είμαστε ενωμένες και δυνατές. Έχουμε βιώσει όλες το ίδιο σκληρό περιστατικό».
Ακολούθως η κυρία Λάμπρη περιέγραψε τα όσα καταγγέλλει ότι βίωσε από τον ηθοποιό-σκηνοθέτη σε οντισιόν πριν από 23 χρόνια:
«Μόλις είχα τελειώσει τη δραματική σχολή το ’98. Μου τηλεφώνησε ο συγκεκριμένος ηθοποιός-σκηνοθέτης ότι ήθελε να με δει για μια ακρόαση. Μου μίλησε για ένα συγκεκριμένο έργο για το οποίο έψαχνε ηθοποιό. Μου είπε να φορώ συγκεκριμένα ρούχα και μου όρισε την ημερομηνία της ακρόασης. Όταν πήγα στο θέατρο, μπήκα μέσα και κλείδωσε την πόρτα. Ξαφνιάστηκα πάρα πολύ».
Τον ρώτησε γιατί κλείδωσε και εκείνος, όπως είπε, της απάντησε για λόγους ασφαλείας.
«Μου ζητήθηκε να ανέβω στη σκηνή και να κάνω έναν αυτοσχεδιασμό. Ανέβηκα στη σκηνή και ανέβηκε και εκείνος μετά από λίγο. Και ενώ έκανα τον αυτοσχεδιασμό, άρχισε να με προσεγγίζει, να έρχεται πολύ κοντά. Άρχισα να νιώθω πολύ άβολα και αμήχανα, άρχισα να φοβάμαι και όσο πλησίαζε, φοβόμουν ακόμα περισσότερο. Σταμάτησα την πρόβα και του λέω: “συγγνώμη, δεν νιώθω καλά, θέλω να φύγω αυτή τη στιγμή”. Είπα τη δικαιολογία ότι ήμουν άρρωστη για να φύγω (…) Εκείνος επέμενε πάρα πολύ: “Όχι η οντισιόν πρέπει να γίνει σήμερα”», ανέφερε η κυρία Λάμπρη.
«Φοβήθηκα πολύ (…) Κατέβηκα από τη σκηνή κι εκείνος κατέβηκε από την άλλη πλευρά της σκηνής, στάθηκε απέναντί μου και ενώ ήμουν σοκαρισμένη, φοβισμένη, εγκλωβισμένη σε ένα κλειδωμένο θέατρο, δεν μπορούσα να φύγω, προέβη σε μία ολοκληρωμένη σεξουαλική πράξη μόνος του, βλέποντας τον τρόμο στα μάτια μου και τον φόβο μου. Αυτό ήταν το σοκαριστικό για μένα. Ήθελα να φωνάξω βοήθεια και ήξερα ότι δεν ήταν κανείς να με ακούσει. Ήθελα να φύγω τρέχοντας και δεν μπορούσα γιατί ήμουν κλειδωμένη και το κλειδί ήταν πάνω του».
«Πάγωσα ολόκληρη και δεν πίστευα ότι αυτό συμβαίνει μπροστά στα μάτια μου και δεν μπορούσα να αντιδράσω (…) Ήταν τόσο μεγάλο το σοκ που πάγωσα ολόκληρη. Δεν αντέδρασα».
«Θεωρώ ότι πρέπει να αντιδρούμε, πολλές φορές βέβαια δεν μπορούμε» σημείωσε η ηθοποιός. Τόνισε ότι ο θυμός που είχε μέσα της για πάρα πολλά χρόνια για το ότι δεν μπόρεσε να αντιδράσει ήταν έντονος και παραμένει πολύ έντονος.
«Οποιαδήποτε γυναίκα βιώνει κάτι αντίστοιχο –και νομίζω ότι αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να δώσουμε– οφείλει να μιλήσει, να είναι δυνατή και να βγει μπροστά. Η κοινωνία είναι έτοιμη να την ακούσει και να την πιστέψει» ήταν το μήνυμα της κυρίας Λάμπρη.