| ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ IntimeNews
Επικαιρότητα

Αγαπηδάκη: Ακατάλληλο το νερό στον Βόλο – 234 νέες γαστρεντερίτιδες

Εντοπίστηκαν δύο νέα κρούσματα σαλμονέλας, ενώ οι ασθενείς που νοσηλεύονται είναι 28, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας. Ο Γιάννης Αρτοποιός ενημέρωσε πως οι βασικές οδικές αρτηρίες στο τρίγωνο Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων είναι ανοικτές
Protagon Team

Το τελευταίο 24ωρο έχουν επισκεφτεί τις δομές Υγείας των περιοχών Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Μαγνησίας 1.304 συμπολίτες μας για θέματα υγείας, ενημέρωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη κατά την ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα.

Oπως είπε, από αυτά 53 είναι νέες διαγνώσεις που αφορούν περιστατικά γαστρεντερίτιδας και 66 νέες διαγνώσεις που αφορούν σε περιστατικά λοιμώξεων του αναπνευστικού. Με βάση αυτά, συνολικά έχουν διαγνωστεί 234 νέα περιστατικά γαστρεντερίτιδας και 254 που αφορούν σε λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Επίσης, εντοπίστηκαν δύο νέα κρούσματα σαλμονέλας σε ασθενείς που εισήχθησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Αναφορικά με τις νοσηλείες, «έχουν πέντε νέες σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, λόγω γαστρεντερίτιδας, τρεις στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και συνολικά, αυτοί που νοσηλεύονται είναι 15. Αντίστοιχα, για τις λοιμώξεις των αναπνευστικού έχουμε 1 νέα στο Γενικό Νοσοκομέιο του Βόλου και 7 νέες στο Γενικό Νοσοκομέιο Λάρισας. Συνολικά, οι νοσηλείες 13».

Αναφορικά με την ποιότητα του νερού, ενημέρωσε πως το νερό κρίνεται ακατάλληλο στον Βόλο για ανθρώπινη χρήση.

Συνεχίζοντας, ανέφερε πως στον δήμο Ν. Πηλίου παραμένει ακατάλληλο, στο δήμο Αλμυρού κατάλληλο, δήμος Ρήγα Φεραίου κατάλληλο, δήμος Παλαμά ακατάλληλο, δήμος Σοφάδων ακατάλληλο, δήμος Καρδίτσας κατάλληλο, δήμος Μουζακίου κατάλληλο, δήμος Λίμνης Πλαστήρα ακατάλληλο, δήμος Λάρισας κατάλληλο, δήμος Ελασσόνας κατάλληλο, δήμος Φαρσάλων ακατάλληλο, δήμος Τυρνάβου κατάλληλο, δήμος Κιλελέρ ακατάλληλο, δήμος Αγιάς κατάλληλο, δήμος Μετεώρων κατάλληλο από τις γεωτρήσεις, δήμος Φαρκαδόνας ακατάλληλο.

Στον δήμο Τεμπών, το νερό είναι κατάλληλο εκτός από τις περιοχές Νέσωνος, Μακρυχωρίου, Γόνων, Κάτω Ολύμπου και την ιστορική κοινότητα Αμπελακίων, ενώ στο δήμο Τρικκαίων παραμένει κατάλληλο εκτός από τις περιοχές Προδρόμου, Πρίνου, Πλατάνου, Ξυλοπάρικου, Γοργωγύρη, Γενέση, Αρδάνη, Παλιόπυργου και Ράξα.

Στο δήμο Πύλης το νερό είναι ακατάλληλο εκτός από τις περιοχές Φιλύρας, Ελευθοχωρίου, Φύκης, Μουριάς, Αγίου Βυσσαρίωνος, Δροσερού Πηγής, Πύλης, Παλαιομοναστήρου, Γόμφων, Πυαλείας.

Ανοικτοί οι κεντρικοί δρόμοι στο τρίγωνο μεταξύ Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων

Ακόμα, στο πλαίσιο της ενημέρωσης από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός είπε ότι όλες οι βασικές οδικές αρτηρίες στο τρίγωνο μεταξύ Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων είναι ανοικτές.

Επισήμανε πως πλέον όλες οι περιοχές είναι προσβάσιμες πλην του οικισμού Κεραμίδι Τρικάλων.

Επίσης, ανέφερε πως στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης Κάρλα υπάρχουν δυνάμεις που παρακολουθούν το πλημμυρικό φαινόμενο και τα δεδομένα που λαμβάνονται αξιολογούνται συνεχώς.

Ακόμα, σημείωσε πως οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμών συμπολιτών έχουν ολοκληρωθεί.