Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο σημείο του συμβάντος | twitter
Επικαιρότητα

Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς έξω από τζαμί στο Μπέρμιγχαμ

Το συμβάν δεν αποκλείεται να συνδέεται με τρομοκρατική ενέργεια, αναφέρει η Αστυνομία. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως δύο άτομα έχουν τραυματιστεί
Protagon Team

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς το απόγευμα της Παρασκευής έξω από το τζαμί Σαχ Τζλάλ, στην Eτινγκτον Rόουντ του Aστον στο Μπέρμιγχαμ, όπως μετέδωσε το RT.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως δύο πεζοί τραυματίστηκαν, ενώ οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Σύμφωνα με το Reuters, η Αστυνομία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνδέεται το συμβάν με μια τρομοκρατική επίθεση.

Η αστυνομία του West Midlands αναφέρει πως οι δύο τραυματίες είναι άντρες περίπου 20 ετών. Ο ένας φέρει τραύματα στο κεφάλι, ενώ ο άλλος στα πόδια.

Οι έρευνες αυτή την ώρα συνεχίζονται, με την Αστυνομία να εξετάζει κάμερες ασφαλείας στην περιοχή προκειμένου να διαπιστώσει τι έχει συμβεί.

«Η έρευνα είναι σε πρώιμο στάδιο και ακόμα προσπαθούμε να δούμε τι έχει συμβεί», ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ, ο Γκρεγκ Εβανς στην Express.

«Αυτή τη στιγμή, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ή να επιβεβαιώσουμε αν το περιστατικό συνδέεται με τρομοκρατία αλλά περιμένουμε τα στοιχεία που θα προκύψουν από την έρευνα», πρόσθεσε ο Εβανς.

Η Μητροπολιτική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη,  ο οποίος -σύμφωνα με μαρτυρίες- χρησιμοποίησε ένα ασημί όχημα.