Ζέρβας, Μπακογιάννης και Μώραλης έλαβαν το χρίσμα της ΝΔ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου | SOOC/ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon
Επικαιρότητα

Αυτές είναι οι επιλογές της ΝΔ για τους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας

Η Πειραιώς ανακοίνωσε και επίσημα ότι θα στηρίξει τους νυν δημάρχους σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη, αλλάζοντας τακτική σε σχέση με το 2019
Protagon Team

Τους νυν δημάρχους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Πειραιά θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη.

Συγκεκριμένα η Πειραιώς ανέφερε σε ανακοίνωσή της:

«Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ότι η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει τις υποψηφιότητες του Κώστα Μπακογιάννη για τον Δήμο Αθηναίων, του Κωνσταντίνου Ζέρβα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και του Γιάννη Μώραλη για τον Δήμο Πειραιά».

Η ΝΔ είχε στηρίξει τον κ. Μπακογιάννη και το 2019, άλλωστε είναι ανιψιός του Πρωθυπουργού και γιος της Ντόρας Μπακογιάννη. Ωστόσο στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Ζέρβας δεν είχε κατεβεί με το χρίσμα της ΝΔ –η Πειραιώς είχε επιλέξει τον Νίκο Ταχιάο, ο οποίος όμως έχασε από τον νυν δήμαρχο στη β’ Κυριακή. Οσο για τον Πειραιά, το 2019 ο κ. Μώραλης είχε κατεβεί ως ανεξάρτητος, στηριζόμενος ατύπως μόνο από το τότε Κίνημα Αλλαγής, ενώ η ΝΔ είχε στηρίξει τον Νίκο Βλαχάκο που είχε ηττηθεί κατά κράτος από τον νυν δήμαρχο στον επαναλληπτικό γύρο.