Το νησί Πάμπκιν (Κολοκύθα) στα ανοικτά των ακτών του Κουίνσλαντ, βόρεια του Μπρίσμπεϊν, στην Αυστραλία | Wikipedia
Επικαιρότητα

Αυστραλία: Πωλητήριο σε ιδιωτικό νησί που κερδήθηκε σε παρτίδα… πόκερ

Ενα πανέμορφο νησί στο Μέγα Κοραλλιογενές Φράγμα, τον μεγαλύτερο κοραλλιογενή ύφαλο στον κόσμο, στα ανοικτά των ακτών του Κουίνσλαντ, στην Αυστραλία, πωλείται έναντι 15 εκατ. ευρώ
Protagon Team

Για 17 χρόνια, από το 2003 μέχρι σήμερα δηλαδή, ο Γουέιν και η Λόρεθ Ραμπλ διέμεναν μόνιμα στο υπέροχο νησί Πάμπκιν.

Το ιδιωτικό (και απολύτως απομονωμένο, για τους λάτρεις της ιδιωτικότητας) νησί στο Μέγα Κοραλλιογενές Φράγμα, τον μεγαλύτερο κοραλλιογενή ύφαλο στον κόσμο, στα ανοικτά των ακτών του Κουίνσλαντ, εκτός από (φυσικά) εντυπωσιακούς κοραλλιογενείς υφάλους, διαθέτει πανέμορφες παραλίες ενώ αποτελεί και τόπο κατοικίας για θαλάσσιες χελώνες, φάλαινες, πουλιά και τροπικά ψάρια.

Ωστόσο, η (πολυμελής πλέον) οικογένεια Ραμπλ θέλουν να πουλήσουν το κομμάτι αυτό του… προσωπικού τους παράδεισου για μια (νέα) ζωή στη Νέα Ζηλανδία καθώς η Λόρεθ θέλει να είναι κοντά στην οικογένεια της, στο Οκλαντ, για λόγους υγείας της μητέρας της, η οποία πεθαίνει από καρκίνο.

Και έβαλαν πωλητήριο ζητώντας 15 εκατ. ευρώ (17 εκατ. δολάρια ΗΠΑ).

Το νησί αγοράστηκε από τον (νοτιοαφρικανικής καταγωγής) Γουέιν το καλοκαίρι του 2003 έναντι μόλις ενός εκατ. ευρώ.

Ήταν ένα ψιλοάγονο και παρατημένο νησί – παρά τις αδιαμφισβήτητες φυσικές ομορφιές και τον πλούτο του.

Έκτοτε, το ζευγάρι (που έχει τρία παιδιά) με πολλή προσωπική εργασία, κόπο και χρήμα, έχουν μετατρέψει το ιδιωτικό νησί των 18 στρεμμάτων σε ένα πολυβραβευμένο οικολογικό καταφύγιο και προορισμό διακοπών που μπορεί να φιλοξενήσει έως 34 άτομα, με πολλά παραθαλάσσια  ξεχωριστά μπανγκαλόου που υποστηρίζονται πλήρως από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Σύσσωμη η οικογένεια Ραμπλ, ιδιοκτήτες του νησιού Πάμπκιν (Laureth Rumble/ Facebook)

Εάν τελικά πωληθεί, θα είναι η τρίτη φορά που το νησί θα αλλάξει ιδιοκτήτες.

Οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες, ο Ρότζερ και η Μερλ Μέισον, αγόρασαν το νησί από τον Σνίγκερ Φίντλεϊ το 1961.

Ο Μέισον ήθελε επί χρόνια να το αγοράσει αλλά όσες οικονομικές προτάσεις και αν έκανε στον Φίντλεϊ, εκείνος αρνιόταν πεισματικά να του το πουλήσει.

Τελικά, η μοίρα του νησιού καθορίστηκε σε μια παρτίδα πόκερ ανάμεσα στους δυο άνδρες, το καλοκαίρι του 1961: ο Φίντλεϊ έχασε το παιχνίδι και κράτησε τον λόγο του, πουλώντας το νησί στη συμβολική τιμή των… 60 δολαρίων Αυστραλίας (ούτε 50 ευρώ).

«Όταν οι άνθρωποι ακούνε τον τρόπο ζωής που προσφέρει το νησί αυτό, ενθουσιάζονται αμέσως», δηλώνει σήμερα η Λόρεθ, προσθέτοντας: «ας μη γελιόμαστε, είναι το τέλειο μέρος να περνάει κανείς την καθημερινότητά του, ειδικά εν καιρώ πανδημίας».

Εκτός από τα οικολογικά του πλεονεκτήματα, το νησί διαθέτει μια πλήρως εξοπλισμένη μονάδα μετατροπής του νερού της βροχής σε πόσιμο, ενώ όλα τα μπανγκαλόου διαθέτουν play-room με διάφορα παιχνίδια όπως μπιλιάρδο, μεγάλες βιβλιοθήκες.

Στα συν συγκαταλέγεται και το γεγονός ότι το νησί διαθέτει και ελικοδρόμιο, ενώ ο αγοραστής του Πάμπκιν θα λάβει… και μπόνους από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες του ένα γιοτ που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 35 άτομα.