Φωτογραφία με τα ναρκωτικά που βρήκαν οι Αυστραλοί | Australian Border Force
Επικαιρότητα

Αυστραλία: Οι Αρχές κατάσχεσαν μεθαμφεταμίνη αξίας σχεδόν 1 δισ.

Η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη ανακοίνωσε ότι ήταν μια περίπλοκη επιχείρηση και οι αξιωματικοί έπρεπε να αποσυναρμολογήσουν μηχανήματα προκειμένου να φτάσουν στα ναρκωτικά
Protagon Team

Μια ανώνυμη πληροφορία φέρεται να οδήγησε τις Αρχές της Αυστραλίας σε μεθαμφεταμίνη αξίας σχεδόν 1 δισ. δολ. που ήταν κρυμμένη σε βιομηχανικό εξοπλισμό. Σχεδόν ένας τόνος του ναρκωτικού, που είναι γνωστό και ως «πάγος», βρέθηκε, όπως γράφει ο Guardian, σε ένα εμπορευματοκιβώτιο, στο Πορτ Μπότανι του Σίδνεϊ. Είχε εισαχθεί από τις ΗΠΑ.

Οι Αρχές κατάσχεσαν τα ναρκωτικά και τα μηχανήματα και συνέλαβαν δύο άντρες.

Ενας από τους άνδρες αφέθηκε ελεύθερος, αλλά ο άλλος, ηλικίας 31 ετών, κρατείται με την κατηγορία κατοχής παράνομων ναρκωτικών με σκοπό την εμπορία.

Η επιχείρηση οργανώθηκε έπειτα από μια ανώνυμη πληροφορία στην οργάνωση Crime Stoppers, αλλά και πληροφορίες από τις αμερικανικές Αρχές.

Ο Πίτερ Φόγκαρτι, της ομοσπονδιακής αστυνομίας της Αυστραλίας, είπε ότι τα ναρκωτικά, με εκτιμώμενη αξία πώλησης 828 εκατ. δολ., πιθανότατα στόχευαν στην αγορά της ανατολικής ακτής της χώρας.

«Πρόκειται για μια τεράστια ποσότητα ναρκωτικών, οπότε νομίζω ότι υπάρχει ένα συνδικάτο οργανωμένου εγκλήματος πίσω από αυτήν, ένα πολύ μεγαλύτερο συνδικάτο που έχει πρόσβαση σε μεγάλα χρηματικά ποσά».

«Τα συνδικάτα του εγκλήματος καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποκρύψουν τις δραστηριότητές τους, αλλά αυτό δεν θα αποτρέψει ποτέ ομοσπονδιακές αρχές και τους εγχώριους και διεθνείς εταίρους τους από τις προσπάθειές τους να καταστείλουν το έγκλημα», είπε. 

Η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη είπε ότι ήταν μια περίπλοκη επιχείρηση και οι αξιωματικοί έπρεπε να αποσυναρμολογήσουν τα μηχανήματα για να φτάσουν στα ναρκωτικά.