Επικαιρότητα

Αυστηρό lockdown στην Κάλυμνο μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Τα μέτρα, που θα ισχύσουν για 10 ημέρες, προβλέπουν την απαγόρευση της κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες και των μετακινήσεων από και προς το νησί, με μέριμνα για τον ανεφοδιασμό σε είδη πρώτης ανάγκης
Protagon Team

Εκτακτα μέτρα για την Κάλυμνο, στην οποία τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού, αποφασίστηκαν σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σχετικής εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού Covid-19 και λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ευρήματα, αποφασίστηκαν τα εξής:

Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν από την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 06:00 μέχρι το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021, οπότε και θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι κορονοϊού Covid-19 για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη καταγράφηκαν 12 κρούσματα κορονοϊού σε ένα νησί 16.000 κατοίκων, ενώ την Τρίτη είχαν εντοπιστεί 10 κρούσματα και τη Δευτέρα 8 κρούσματα.

Σε ό,τι αφορά την προέλευσή τους, o δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης, είχε αναφερθεί σε εισαγόμενα κρούσματα τα οποία μετέβησαν για τον αρραβώνα στην Κάλυμνο από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Ο ίδιος επισήμανε ότι όλοι οι φορείς παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα και έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Επίσης αποφασίστηκε: