«Tα τουρκικά μαχητικά δεν ενεπλάκησαν σε κανενός είδους παρενόχληση ελικοπτέρου που μετέφερε τον έλληνα πρωθυπουργό», επιμένει να λέει η Αγκυρα | τουρκικό υπουργείο Αμυνας
Επικαιρότητα

Αυστηρό διάβημα της Αθήνας για την πρόκληση στο Αγαθονήσι – «Είναι τουρκικό», λένε οι Τούρκοι

Με επίσημο τρόπο διαβιβάστηκε η διαμαρτυρία της ελληνικής κυβέρνησης στην Αγκυρα για το περιστατικό με την παρενόχληση του ελικοπτέρου του Πρωθυπουργού από τουρκικά μαχητικά. Στην Τουρκία όμως επιμένουν, φθάνοντας στο σημείο να μιλούν για διπλή ελληνική πρόκληση σε τουρκικό νησί!
Protagon Team

Με αυστηρό διάβημα προς τον τούρκο πρεσβευτή στην Αθήνα, η ελληνική κυβέρνηση απάντησε στην πρόκληση των Τούρκων με την παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Πρωθυπουργό στο Αγαθονήσι. Στη γείτονα ωστόσο, επιμένουν να διαψεύδουν το περιστατικό, ενώ ο τουρκικός Τύπος έφθασε στο σημείο να καταγγέλλει την επίσκεψη Τσίπρα σε «τουρκικό νησί υπό παράνομη ελληνική κατοχή»!

Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα Sozcu, το Αγαθονήσι ανήκει στην περιφέρεια του Αϊδινίου! «Ο έλληνας πρωθυπουργός πήγε σε τουρκικό νησί» και προκάλεσε… διπλά, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά στο σχετικό δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα και εξηγεί: «από τη μία είπε ότι τον παρενόχλησαν, από την άλλη πήγε σε νησί όπου υπάρχει παράνομη ελληνική κατοχή»!

Με τη σειρά της η εφημερίδα Aksam κάνει λόγο για «άμεση απάντηση στο άμεσο ψέμα του Τσίπρα» περί τουρκικής παρενόχλησης.

Επισήμως, η Αγκυρα διέψευσε τον ισχυρισμό του Πρωθυπουργού, υπογραμμίζοντας μέσω πηγών των υπηρεσιών ασφαλείας ότι «τα τουρκικά μαχητικά δεν ενεπλάκησαν σε κανενός είδους παρενόχληση ελικοπτέρου που μετέφερε τον έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα».