Η Τζούλια Βαβίλοβα στο τζετ του Πάβελ Ντούροφ, τότε που «βίωνε μια υπέροχη ζωή», όπως είχε γράψει η ίδια | Youtube
Επικαιρότητα

Πού χάθηκε η ινφλουένσερ φίλη τού Ντούροφ;

Στο πλάι του ιδρυτή της πλατφόρμας Telegram η 24χρονη σήμερα Τζούλια Βαβίλοβα έζησε την «ονειρεμένη ζωή», με αραβική χλιδή, τζετ και λαοφιλή παρουσία στα social media. Τώρα κάποιοι ακόλουθοί της την κατηγορούν ότι αυτή «κάρφωσε» τον Ρώσο στους Γάλλους
Protagon Team

Τζούλια Βαβίλοβα, τέως Μοσχοβίτισσα, έπειτα κάτοικος Ντουμπάι και τώρα άφαντη – «εξαφανισμένη» έγραψε επί λέξει η Corriere della Sera. «Τον Αύγουστο του 2013 έκανε διακοπές με τους γονείς της στο Μεξικό. Με το όνομα Τζουλί Μαλέτκ (Juli Maletc) –πιθανότατα αυτό είναι το πραγματικό επίθετό της– άνοιξε στο Instagram τον πρώτο λογαριασμό της, με σκοπό να μιλήσει περί διακοπών. Το 2018 άνοιξε ένα κανάλι στο Twitch για ένα πολεμικό βιντεοπαιχνίδι που εκτιμάται πολύ στα esports. Τα μαλλιά της δεν ήταν ξανθά, η μύτη της δεν είχε ακόμη ανασηκωθεί». Ωραίες συστάσεις, αλμυρούτσικα ορντέβρ για να ανοίξει η όρεξη προτού σερβιριστεί το ψητό.

«Στις 24 Αυγούστου 2024 η Τζούλια βρισκόταν στο παρισινό αεροδρόμιο Μπουρζέ, όταν ο Πάβελ Ντούροφ συνελήφθη από τη γαλλική αστυνομία. Η νεαρή επέβαινε στο τζετ του ιδρυτή της Telegram, όμως αφέθηκε ελεύθερη την Κυριακή. Από τη στιγμή εκείνη εξαφανίστηκε. Στα social media ξέσπασε καταιγίδα υποθέσεων για την Τζούλια, που λέγεται ότι έκανε μπίζνες με κρυπτονομίσματα. Κάποιοι την παρουσίασαν ως κατάσκοπο της Μοσάντ, της μυστικής υπηρεσίας του Ισραήλ, ως το δόλωμα που οδήγησε τον Ντούροφ στη γαλλική παγίδα. Αυτά όμως δεν ισχύουν.

»Η Βαβίλοβα είναι σύντροφος του Ντούροφ και ζούσε μαζί του στο Ντουμπάι επί διετία, αφού ο ρώσος Κροίσος έχει πάρει και υπηκοότητα Εμιράτων. Η ίδια έχει αυτοπαρουσιαστεί στα social media ως εξής. ‘‘Διαμένω στο Ντουμπάι, βιώνω μια υπέροχη ζωή, την οποία μοιράζομαι εδώ μαζί σου, ακόλουθέ μου! Παιχνίδια, κρυπτονομίσματα, γλώσσες και ανοιχτό μυαλό’’. Εκτός από ρωσικά, η Τζούλια γνωρίζει αραβικά, αγγλικά και ισπανικά. Η περιήγηση στα social media δείχνει ένα κορίτσι του σωρού, που θέλει να δείξει τη ζωή του στους συνομηλίκους του». Διάφοροι χρήστες, λοιπόν, της γράφουν διάφορα. Το μακρύ τους και το κοντό τους.

«Να ένα σχόλιο. ‘‘Αδελφούλα μου, είσαι φτυστή ο Τζέιμς Μποντ. Πότε κάνεις σέρφινγκ, πότε σκοποβολή με τουφέκι, πότε καβαλάς άλογο. Η ζωή σου είναι ταινία δράσης’’. Δημοσιεύθηκε στις 19 Αυγούστου και αναφέρεται σε ένα βίντεο όπου η Βαβίλοβα πυροβολεί σε ένα πεδίο βολής του Αζερμπαϊτζάν. Ο Ντούροφ διακρίνεται πίσω της, κάτι που μάλλον συνέβη από απροσεξία. Διότι φωτογραφία του η Βαβίλοβα δεν ανέβασε ποτέ στα social media, αν και έχει αναρτήσει εκατοντάδες δικές της σε Instagram, Telegram, TikΤok, Threads, Twitch, Youtube».

Κατόπιν η Corriere ανέφερε ότι οι δυο τους γευμάτισαν στο Μπακού προτού πετάξουν για το Παρίσι. «Είναι μαζί, σχεδόν σαν αρραβωνιασμένοι. Επειδή η ζωή της ως ‘‘φίλης του Ντούροφ’’ μπορεί να μην είναι εύκολη, ειδικά μετά τη σύλληψή του στο Παρίσι και την εκστρατεία #freedurov που βγήκε στο web, τις τελευταίες ημέρες το κανάλι Telegram της Βαβίλοβα έχει γεμίσει από σχολιαστές, οι οποίοι πλέον ουδόλως νοιάζονται για ασκήσεις γυμναστικής ή για τα γατάκια της.

»Της γράφουν στα αγγλικά, στα ρωσικά και στα αραβικά. Τα σχόλια κυμαίνονται από το ‘‘εσύ, με τις συνεχείς φωτογραφίες σου, οδήγησες την αστυνομία στα ίχνη του Πάβελ” και φθάνουν μέχρι καταγγελίες όπως ‘‘τον πούλησες!’’. Υπάρχουν και οι κοινοτοπίες του στυλ ‘‘όταν τελειώνουν τα λεφτά, τελειώνει και η αγάπη;’’. Μάλλον το κορίτσι σκόνταψε στο απροσδόκητο τέλος του παραμυθιού που ζούσε» κατέληξε το μιλανέζικο μέσο.