Ο υπουργός Εργασίας Αδωνις Γεωργιάδης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega | Mega/WebTV
Επικαιρότητα

Αδωνις Γεωργιάδης: Οποιος δεν ψηφίσει την τροπολογία Καιρίδη χαιρετά

Αλλά διαφορετικά περιθώρια αυτονομίας από κάθε άλλο βουλευτή έχει ο Αντώνης Σαμαράς λόγω... διαμετρήματος, εξήγησε ο υπουργός Εργασιας. Ξεκαθάρισε ωστόσο παράλληλα πως «δεν νοείται βουλευτής της ΝΔ να μην ψηφίσει μία κεντρική επιλογή της κυβέρνησης»
Protagon Team

Σε μία δήλωση-πρόκληση προς επίδοξους «αντάρτες» στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, η οποία προφανώς συναρτάται και με άλλες, επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης (για παράδειγμα αυτή για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών), προέβη τη Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας -και αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος- Αδωνις Γεωργιάδης, κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις για την τροπολογία Καιρίδη για την άδεια παραμονής σε παράνομους μετανάστες και το τι μέλλει γενέσθαι κατά την ψήφισή της την Τετάρτη στη Βουλή.

Στη σκιά της δήλωσης του Αντώνη Σαμαρά που έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει την τροπολογία «φάρο προσέλκυσης λαθρομεταναστών», απαιτώντας την απόσυρσή της, ο κ.  Γεωργιάδης θέλησε να διαβεβαιώσει, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο Mega, πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία.

Και στο ίδιο πλαίσιο έστειλε σαφές και συνάμα αυστηρό μήνυμα προς τυχόν διαφωνούντες: Οποιος δεν ψηφίσει (την τροπολογία) χαιρετά!

«Δεν νοείται βουλευτής της ΝΔ να μην ψηφίσει μία κεντρική επιλογή της κυβέρνησης», ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας. «Οταν αποφασίζεις να είσαι σε ένα κόμμα, δεσμεύεσαι από τις αποφάσεις του κόμματος. Εάν θες να κάνεις δική σου πολιτική, χαιρετάς και κάνεις κάτι άλλο, έτσι λειτουργούν οι δημοκρατίες», παρατήρησε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι στο τέλος και παρά τις όποιες φωνές, όλοι οι βουλευτές της ΝΔ θα ψηφίσουν την τροπολογία:

«Δεν ξέρω εάν υπάρχουν βουλευτές που διαφωνούν, πιστεύω όμως όλοι οι βουλευτές της ΝΔ θα ψηφίσουν τη διάταξη».

Οσον αφορά ειδικά τον κ. Σαμαρά, ο υπουργός Εργασίας, αφού του αναγνώρισε μεγαλύτερο περιθώριο αυτονομίας στις παρεμβάσεις του, τού συνέστησε εμμέσως πλην σαφώς να… διαβάσει καλύτερα το κείμενο της τροπολογίας.

«Ο κ. Σαμαράς είναι πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ. Προφανώς ένας πολιτικός που έχει αυτό το διαμέτρημα και ιστορία έχει διαφορετικά περιθώρια αυτονομίας από κάθε άλλο βουλευτή. Η διάταξη είναι τόσο σαφής, όποιος κάτσει και τη διαβάσει θα δει πως απηχεί την κοινή λογική», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης για να συμπληρώσει στο σχόλιό του:

«Στην πολιτική πάντα με οδηγεί η κοινή λογική. Η διάταξη αυτή είναι κοινής λογικής, όχι ιδεολογικής αντιπαράθεσης. Η διάταξη αφορά όσους παράνομους μετανάστες ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα χωρίς το κράτος να γνωρίζει την ύπαρξή τους. Αυτοί δουλεύουν στη λεγόμενη μαύρη εργασία. Το υπουργείο Εργασίας έχει ακολουθήσει συνεπή στρατηγική για να κλείσουμε τα παράθυρα στη μαύρη εργασία».