Ο Λούα περίμενε υπομονετικά στον βράχο ώσπου να επανασυνδεθεί με την ιδιοκτήτριά του | Facebook
Επικαιρότητα

Ο «σκύλος του βράχου» είναι ασφαλής στην Κυψέλη

Η εικόνα με τον σκυλάκο που βρήκε καταφύγιο σε έναν βράχο μέσα στη θάλασσα στο Μάτι για να γλιτώσει από τη φωτιά, έγινε viral. Η καλή είδηση είναι ότι επανασυνδέθηκε με την ιδιοκτήτριά του και είναι πλέον σε καλά χέρια -αν και του έμεινε η κροτοφοβία
Protagon Team

Αυτή την εποχή, έχουμε ανάγκη όσο τίποτα, κάποιες καλές ειδήσεις που θα μας εμφυσήσουν ξανά το χαμένο συναίσθημα της ελπίδας.

Μία από αυτές, έχει να κάνει με τον «σκύλο του βράχου» όπως έγινε γνωστός παγκοσμίως μέσα από τη φωτογραφία που έγινε viral και τον έδειχνε να έχει βρει καταφύγιο πάνω σε έναν βράχο μέσα στη θάλασσα, όπου έμεινε υπομονετικά κουλουριασμένος για να σωθεί από τη φωτιά.

Η περιπέτεια του σκύλου είχε αίσιο τέλος, καθώς επανασυνδέθηκε με την ιδιοκτήτριά του και βρίσκονται πλέον μαζί στο σπίτι τους στην Κυψέλη. Και κάπως έτσι, μάθαμε και το όνομα του σκύλου, είναι ο θαρραλέος Λούα.

Η ιδιοκτήτριά του, κυρία Ανθούλα, μίλησε στο enikos.gr καταγράφοντας ακόμα μία και ανθρώπινη, αλλά και σκυλίσια ιστορία που συγκινεί:

«Αυτή τη στιγμή ο Λούα είναι καλά στην υγεία του. Προσπαθούμε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας, χάσαμε τον παράδεισο και μάθαμε να περπατάμε στην κόλαση. Τα ουρλιαχτά , ο πόνος , η φρίκη, δεν θα φύγει ποτέ από την ψυχή μας. Η Αργυρά Ακτή ήταν ένα κράμα από στάχτες, άμμο. Ημασταν στο νερό μέχρι το στήθος και βλέπαμε ανθρώπους να ζητούν βοήθεια, το δέρμα των ανθρώπων να φεύγει από το θερμικό φορτίο» , λέει.

«Ο Λούα υποφέρει από κροτοφοβία, φαίνεται ότι οι εκρήξεις που ακούγονταν συχνά, τον έκαναν να τρομάξει. Εβγαλε το λουρί και κάθισε στον βράχο όπου τον βρήκα», προσθέτει, εξηγώντας: «όταν φύγαμε από το σπίτι, δεν πήραμε και τα δύο λουριά των σκύλων μαζί, με αποτέλεσμα να φτιάξω στον Λούα ένα αυτοσχέδιο λουρί από τσάντα πολλαπλών χρήσεων».

Το σπίτι της κυρίας Ανθούλας κάηκε, με την ίδια να λέει: «Ολα έγιναν μέσα σε 20 λεπτά, δεν προλάβαμε να πάρουμε τίποτα από το σπίτι μας, δεν μας ειδοποίησε κανείς για εκκένωση. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις, ο κόσμος έφευγε από την Μαραθώνος, δεν άφηναν την φωτιά να περάσει την λεωφόρο. Επικαλούμαστε κλιματική αλλαγή για να καλύψουμε τις ευθύνες μας…», καταλήγει με πικρία.