O Γιώργος Καμίνης κατηγόρησε την κυβένρηση ότι έχει επιλέξει να ανέχεται την κατάσταση ανομίας | SOOC
Επικαιρότητα

Καμίνης: «Τρελοκομείο» οι τριπλές κάλπες – σε αυτό επενδύει η κυβέρνηση

Ο δήμαρχος Αθηναίων κατηγόρησε τους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για συνειδητή επιλογή να ανέχονται την ανομία στα Εξάρχεια και για πολιτική επένδυση σε μια χαοτική κατάσταση στα εκλογικά τμήματα στο ενδεχόμενο παράλληλων εκλογών τον προσεχή Μάιο
Protagon Team

Σε πολυμέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης προχώρησε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης όχι μόνο με αφορμή τις πρόσφατες επιθέσεις κουκουλοφόρων σε εκδηλώσεις του δήμου στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, αλλά και για τα σχέδιά της να στηθούν κάλπες μαζί για εθνικές εκλογές, ευρωεκλογές και εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Το σενάριο για τριπλές εκλογές είναι ένα “τρελοκομείο” και ίσως σε αυτό επενδύει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», παρατήρησε σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6» τη Δευτέρα ο κ. Καμίνης, σχολιάζοντας τα σενάρια να στηθούν κάλπες τον προσεχή Μάιο, οπότε είναι προγραμματισμένες οι ευρωεκλογές.

Ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι οι κάλπες θα είναι στην ουσία τετραπλές, για περιφερειάρχη, δήμαρχο, εθνικές και ευρωεκλογές, ενώ στην περίπτωση της Αθήνας θα μιλάμε για πέντε κάλπες στην Αθήνα καθώς οι πολίτες θα ψηφίζουν και για διαμερισματικούς σύμβουλους!

Στο άλλο θέμα, των επιθέσεων τραμπούκων σε εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων στο κέντρο της Αθήνας, ο κ. Καμίνης έκανε λόγο για συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να ανέχεται την κατάσταση ανομίας στα Εξάρχεια.

Σχολιάζοντας τα κίνητρα των κουκουλοφόρων, ο κ. Καμίνης είπε ότι «τους προκαλεί ότι υπάρχει οργανωμένη δημόσια αρχή που κάνει κάτι στον χώρο τους. Οι άνθρωποι που αγαπούν τη γειτονιά τους εξωθούνται να την εγκαταλείψουν».

«Η αστυνομία αντί να προστατεύσει την εκδήλωση στον λόφο του Στρέφη κάλεσε τους παρευρισκόμενους να αποχωρήσουν. Σε μια νόμιμη συνάθροιση η αστυνομία πρέπει να παρεμποδίζει τους παρεμποδίζοντες. Αντιστράφηκε αυτό που διδάσκουμε ως δικαίωμα στα Πανεπιστήμια» σχολίασε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ερωτηθείς για τις ευθύνες της κυβέρνησης, ο κ. Καμίνης σημείωσε: «Το στοιχειώδες καθήκον μιας κυβέρνησης είναι να διασφαλίζει την ασφάλεια. Αν με τους θεσμούς του κράτους δικαίου δεν σταματήσουμε την ανομία, ή θα παραδοθεί η πόλη, ή δεν θα ανταποκρίνεται η κατάσταση στο κράτος δικαίου. Δεν γίνεται χωρίς ασφάλεια. Είναι συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης η ανοχή αυτής της κατάστασης. Είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Μου κάνει εντύπωση ότι κανείς από τους υπουργούς προστασίας του πολίτη κανείς δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν σχηματισμοί με τους οποίους η κυβέρνηση δεν θέλει να κόψει τον ομφάλιο λώρο. Από τη στιγμή που η πολιτική ευθύνη συνδέεται με ένα πρόσωπο, ζητούμε και την παραίτησή του. Αλλά πλέον, η ευθύνη αφορά συνολικά την κυβέρνηση».