Ο Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του με τον Πάπα Φραγκόσκο | Alessandra Tarantino/Pool via Reuters
Επικαιρότητα

Στο Βατικανό ο Μακρόν, θερμή συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο

Ο γάλλος πρόεδρος έγινε δεκτός από τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, με το κοινού ενδιαφέροντος ζήτημα του Μεταναστευτικού να είναι στο επίκεντρο
Protagon Team

Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε δεκτό στο Βατικανό την Τρίτη τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση, στην οποία κύριο θέμα συζήτησης ήταν το Μεταναστευτικό.

Ο Μακρόν συνοδευόταν από τη σύζυγό του Μπριζίτ Τρονιέ που, ακολουθώντας το έθιμο, ήταν ντυμένη στα μαύρα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει ζητήσει μεγαλύτερη συνεργασία ανάμεσα στις εμπλεκόμενες χώρες με στόχο την υποδοχή και την κοινωνική ένταξη των μεταναστών και προσφύγων. Από την πλευρά του, ο Μακρόν θέλει να επιτευχθεί ουσιαστικότερος καταμερισμός ευθυνών με τις χώρες καταγωγής και διέλευσης.

(Alessandra Tarantino/Pool via Reuters)

Τις προηγούμενες ημέρες η γαλλική και η ιταλική κυβέρνηση ήλθαν σε αντιπαράθεση ακριβώς για το ζήτημα του Προσφυγικού.

Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι κατηγόρησε τον Εμανουέλ Μακρόν για αλαζονεία και αναφέρθηκε στις απωθήσεις της γαλλικής αστυνομίας, στα ιταλογαλλικά σύνορα, στην τοποθεσία Βεντιμίλια.

Από την μεριά του, ο γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι η χώρα του έχει δεχθεί περισσότερους πρόσφυγες από την Ιταλία, η οποία, κατά την άποψή του «στη φάση αυτή δεν αντιμετωπίζει μεταναστευτική κρίση».

Κατά την παραμονή του στη Ρώμη, ο Μακρόν δεν πρόκειται να συναντήσει εκπροσώπους της ιταλικής κυβέρνησης.