Ο Βερν Τρόιερ, επιδεικνύει τη φωτογραφία του ως Mini-Me στο «Austin Powers: The Spy Who Shagged Me» | New Line Cinema
Επικαιρότητα

Πέθανε στα 49 του ο Βερν Τρόιερ, ο «Mini-Me» στις ταινίες «Austin Powers»

Ηταν από τους πιο κοντούς ανθρώπους στον κόσμο και ξεκίνησε την καριέρα του ντουμπλάροντας μωρά. Η οικογένειά του άφησε να εννοηθεί ότι τον νίκησε η κατάθλιψη
Protagon Team

Ο Βερν Τρόιερ, ο μικροσκοπικός ηθοποιός που έπαιξε ως «Mini-Me» στην κινηματογραφική σειρά των κωμικών περιπετειών του «Austin Powers», άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο, σε ηλικία 49 ετών.

Η οικογένειά του έγραψε στο Instagram: «Με μεγάλη μας λύπη και βαριά καρδιά σας γράφουμε ότι ο Βερν απεβίωσε σήμερα. Ο Βερν ήταν ένα άτομο με μεγάλη συμπόνοια. Ηθελε να κάνει τους πάντες να χαμογελούν, να είναι ευτυχισμένοι, να γελούν. Οποιος είχε ανάγκη θα τον βοηθούσε όπως μπορούσε. Ο Βερν ήλπιζε να έχει βοηθήσει στο να γίνουν θετικές αλλαγές στον τομέα του και εργάστηκε έτσι ώστε να στέλνει αυτό το μήνυμα κάθε ημέρα. Ενέπνευσε ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, με την αποφασιστικότητα και τη στάση του».

Μολονότι δεν υπήρξε αιτία θανάτου, τα όσα έγραψε η οικογένειά του σε αυτόν τον διαδικτυακό επικήδειο αφήνουν να εννοηθεί ότι ο Τρόιερ έχασε τη μάχη με την κατάθλιψη και πιθανότητα να έδωσε ο ίδιος τέλος στη ζωή του. «Η κατάθλιψη και η αυτοκτονία είναι πολύ σοβαρά ζητήματα. Ποτέ δεν ξέρεις τι είδους μάχη δίνει ο καθένας μέσα του. Να είστε καλοί ο ένας με τον άλλο», σημείωσαν.

O Βερν Τρόιερ υπήρξε ένας από τους πιο κοντούς ανθρώπους στον κόσμο – είχε ύψος μόλις 81 εκ. και μάλιστα η πρώτη του δουλειά ήταν το 1993 στην κωμωδία «Ο Μπόμπιρας Ξεπόρτισε» όπου έπαιξε σε κάποιες σκηνές αντί του μωρού της ταινίας.

Αργότερα δούλεψε ως σταντ σε άλλες ταινίες όπως το «Φόβος και Παράνοια στο Λας Βέγκας» και στο «Οι Ανδρες με τα Μαύρα».

Ακολούθησε η επιτυχία του «Austin Powers», όπου έπαιξε σε δύο φιλμ της σειράς στο πλευρό του Μάικ Μάγιερς για να πυκνώσει έπειτα τις εμφανίσεις του σε σινεμά και τηλεόραση (είχε παίξει και στο Χάρι Πότερ).