Τουρίστες παρακολουθούν την αλλαγή φρουράς Ευζώνων στον Αγνωστο Στρατιώτη | INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Επικαιρότητα

Αύξηση της τουριστικής κίνησης αλλά μείωση των εσόδων

Η Τράπεζα της Ελλάδος παρουσιάζει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι δεν εισπράχθηκαν τα αναμενόμενα. Οπως προκύπτει από την έκθεση της ΤτΕ, τα λιγότερα χρήματα τα ξόδεψαν οι ρώσοι τουρίστες
Protagon Team

Μείωση παρουσίασαν τα έσοδα από τον τουρισμό τον Ιανουάριο στην Ελλάδα, μολονότι η ταξιδιωτική κίνηση σημείωσε αύξηση κατά 16%. Συγκεκριμένα, οι εισπράξεις από τον τουρισμό μειώθηκαν κατά 3% σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος.

Η μείωση των ταξιδιωτικών εισπράξεων οφείλεται στη μείωση της μέσης δαπάνης ανά ταξίδι κατά 16,3%, ενώ η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση αυξήθηκε κατά 16% σε σχέση με το 2017.

Οσον αφορά στις σημαντικότερες χώρες προέλευσης ταξιδιωτών, οι εισπράξεις από τη Γερμανία μειώθηκαν κατά 9,2% και διαμορφώθηκαν στα 19 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αυτές από τη Γαλλία αυξήθηκαν κατά 5,9% και διαμορφώθηκαν στα 3 εκατομμύρια ευρώ. Μείωση κατά 1,8% παρουσίασαν οι εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 11 εκατομμύρια ευρώ.

Από τις χώρες εκτός της ΕΕ, μείωση κατά 93,7% παρουσίασαν οι εισπράξεις από τη Ρωσία, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 0,4 εκατομμύρια ευρώ, καθώς και αυτές από τις ΗΠΑ, οι οποίες μειώθηκαν κατά 22,1% και διαμορφώθηκαν στα 11 εκατομμύρια ευρώ.

Η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση τον Ιανουάριο του 2018 διαμορφώθηκε στις 604.000 ταξιδιώτες. Ειδικότερα, η ταξιδιωτική κίνηση μέσω αεροδρομίων μειώθηκε κατά 4,5%, ενώ η κίνηση μέσω οδικών σταθμών αυξήθηκε κατά 48,4%.

Η ταξιδιωτική κίνηση από τη Γερμανία αυξήθηκε κατά 21,7% , από τη Γαλλία αυξήθηκε κατά 22,1%, ενώ από το Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε κατά 4,2%.

Αναφορικά με τις χώρες εκτός της ΕΕ, μείωση κατά 84,8% εμφάνισε η ταξιδιωτική κίνηση από τη Ρωσία, ενώ από τις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 9,4%.