O επικεφαλής του Ποταμιού συναντήθηκε με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, στην Αγίου Κωνσταντίνου | SOOC
Επικαιρότητα

«Φλερτ» Ποταμιού και ΔΗΜΑΡ

Η συνάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο διήρκεσε 40 λεπτά και διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων σε μία σειρά από θέματα για τη συγκρότηση της ενιαίας Κεντροαριστεράς
Protagon Team

Μια συνάντηση με ιδιαίτερο συμβολισμό εν όψει και των εκλογών για την ηγεσία του υπό σύσταση φορέα της Κεντροαριστεράς έγινε την Πέμπτη, όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης επισκέφτηκε τα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς για ένα τετ α τετ με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Μια συνάντηση 40 λεπτών στην Αγίου Κωνσταντίνου και με πολλά photo opportunities δεν μπορεί παρά να μαρτυρά κάποια στοιχεία κοινής σύμπλευσης των δύο κομμάτων και ενδεχόμενης στήριξης του επικεφαλής του Ποταμιού προς τις εκλογές του Νοεμβρίου (όποτε και αν γίνουν). Αλλωστε για πολλούς η ΔΗΜΑΡ -που μετέχει πάντως στη Δημοκρατική Συμπαράταξη μαζί με το ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά- και το Ποτάμι είναι ιδεολογικοπολιτικά συγκοινωνούντα δοχεία· δεν είναι τυχαίο ότι με το που ιδρύθηκε το Ποτάμι στις αρχές του 2014 η Δημοκρατική Αριστερά είδε τη μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων της να φεύγει προς το κίνημα του κ. Θεοδωράκη.

Οι επόμενοι μήνες θα είναι περίοδος εποικοδομητικής σύγκρουσης για τον προοδευτικό χώρο, εκτίμησε με νόημα ο κ. Θεοδωράκης, σε δηλώσεις του μετά το ραντεβού του με τον κ. Θεοχαρόπουλο στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, στην Αγίου Κωνσταντίνου, κατά την οποία, όπως τόνισαν αμφότεροι, διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων σε μία σειρά από θέματα.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος καλωσορίζει τον Σταύρο Θεοδωράκη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ (SOOC)

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, κοινή διαπίστωση ήταν ότι χρειάζεται να δοθεί έμφαση στη πολιτική, καθώς υπάρχουν κοινές θέσεις σε πολλά θέματα, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα και πιο συγκεκριμένα η νομική αναγνώριση της αλλαγής φύλου.

Στα ζητήματα της εκλογικής διαδικασίας στην Κεντροαριστερά, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε τη γνωστή θέση του για τη συγκρότηση νέου ενιαίου φορέα με την υπέρβαση των υπαρχόντων κομμάτων και την ανάγκη μιας ενιαίας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με σαφές ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα απέναντι τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στη ΝΔ.

Για τα θέματα της εκλογικής διαδικασίας ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε ότι για όλα είναι υπεύθυνη η Επιτροπή Αλιβιζάτου, ενώ, ειδικότερα για το ζήτημα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, είπε ότι «θα μπορούσε να γίνει εφόσον διασφαλίζονται το αδιάβλητο της διαδικασίας και δώσουν εγγυήσεις οι εταιρείες και η ίδια η Επιτροπή Αλιβιζάτου».

Για τις ακριβείς ημερομηνίες ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε πως δεν πρέπει να υπάρξουν μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις στη διενέργεια των εκλογών. «Ο κόσμος», είπε, «απαιτεί λύσεις στα προβλήματα και δεν μπορούμε επί μακρόν να συζητούμε για την ανασυγκρότηση του χώρου. Να υπάρξει ο νέος ενιαίος φορέας γιατί ο στόχος είναι μεγάλος. Η ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών».

Από την πλευρά του, ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε κι αυτός τη σύμπτωση θέσεων ανάμεσα στα δυο κόμματα. «Ποτάμι και ΔΗΜΑΡ», τόνισε, «βρίσκονται μαζί στην προσπάθεια ενός μεγάλου προοδευτικού Κινήματος, καθώς υπάρχει κοινή αντίληψη για την πορεία της χώρας. Είμαστε σύμμαχοι στη Βουλή, παράδειγμα, για τα κοινωνικά δικαιώματα», προσέθεσε.

Χαρακτηριστικό και το tweet του επικεφαλής του Ποταμιού που εξυμνεί την ανανεωτική Αριστερά.

Για την εκλογική διαδικασία στην ανάδειξη ηγεσίας του νέου φορέα της προοδευτικής παράταξης, ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε ότι θα επιμείνει στην θέση του να ισχύσει εξ αποστάσεως ψηφοφορία, με τις εγγυήσεις των επαϊόντων τεχνικών. «Η μεγάλη απόφαση όλων είναι να συγκροτηθεί ένα μεγάλο Κίνημα των προοδευτικών δυνάμεων που είναι ανοικτό στον κόσμο, ανοικτό στις διαδικασίες κι αύριο στην κοινωνία», ανέφερε.