Ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου | Alexandros Michailidis / SOOC
Επικαιρότητα

Οικονόμου: «Βάζουν στο Δημόσιο από την πίσω πόρτα 3.000 κομματικούς φίλους του Πολάκη!»

Σε καταγγελίες για τις μύχιες προθέσεις του αν. υπουργού Υγείας σχετικά με το προωθούμενο κυβερνητικό νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια υγεία προχώρησε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ
Protagon Team

H κόντρα για την Παιδεία πέρασε, η κόντρα για την Υγεία άρχισε. Και αν η πρώτη διεξήχθη σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών (με τα γνωστά περί «νεύρων» και «διακοπών»), η δεύτερη έχει την ωμότητα που έχει μια σύγκρουση «λοχαγών». Στο στόχαστρο του Βασίλη Οικονόμου λοιπόν, τομεάρχη Υγείας της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε ο αν. υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, βασικός εισηγητής του νέου νομοσχεδίου.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και αναφερόμενος πιο συγκεκριμένα σε τροπολογία για το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο κ. Οικονόμου είπε ότι οι βουλευτές καλούνται να ψηφίσουν μια διάταξη ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική ερευνά και ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος του Κέντρου έχει μιλήσει για οικονομικές παρατυπίες.

Ο κ. Οικονόμου προχώρησε και σε μια δημόσια καταγγελία: ότι με το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια υγεία, που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα Πέμπτη από την Ολομέλεια της Βουλής, η κυβέρνηση, «χωρίς χρήματα και χωρίς ΑΣΕΠ επιχειρεί να βάλει στο Δημόσιο, από την πίσω πόρτα, 3.000 κομματικούς φίλους του κ Πολάκη».

Σύμφωνα δε με τον τομεάρχη Υγείας της ΝΔ με το νομοσχέδιο αυτό ουσιαστικά η σημερινή κυβέρνηση θα δώσει την «καυτή πατάτα» στους διαδόχους της.