Ο Λεοπόλδο Λόπεζ χαιρετά το πλήθος σε παλαιότερη διαδήλωση της αντιπολίτευσης | REUTERS/Andres Martinez Casares/File Photo
Επικαιρότητα

Ο Μαδούρο συνέλαβε τους ηγέτες της αντιπολίτευσης

Συγκλονίζουν τα βίντεο από τις εφόδους των δυνάμεων ασφαλείας του καθεστώτος στα σπίτια των ηγετών της αντιπολίτευσης. Φουντώνει και πάλι το κύμα διαμαρτυρίας κατά του προέδρου της Βενεζουέλας
Protagon Team

Αδίστακτος ο Νικολάς Μαδούρο, μετά τη «νίκη» του στις εκλογές-παρωδία για τη Συντακτική Συνέλευση- έδωσε εντολή στις δυνάμεις του καθεστώτος να συλλάβουν τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, σε μία ύστατη απόπειρα να καταπνίξει την εξέγερση των αντιφρονούντων.

Συγκλονιστικά είναι τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας από την έφοδο των πάνοπλων αστυνομικών στα σπίτια των Λεοπόλδο Λόπεζ και Αντόνιο Λεντέσμα. Μετά τη σύλληψή τους άγνωστη παραμένει η τύχη τους, ενώ δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το που κρατούνται. Αμφότεροι υπενθυμίζεται είχαν τεθεί από το καθεστώς σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σε μήνυμά της στο Twitter η σύζυγος του Λόπεζ, Λίλιαν Τιντόρι έγραψε: «Μόλις πήραν τον Λόπεζ από το σπίτι. Ο Μαδούρο θα είναι υπεύθυνος, αν του συμβεί οτιδήποτε». Μαζί με την ανάρτησή της ανέβασε και βίντεο με τους αστυνομικούς να παίρνουν με τη βία μαζί τους το σύζυγό της. Στο βίντεο εμφανίζεται ο Λόπεζ να μεταφέρεται σε όχημα με την ένδειξη «Sebin», που παραπέμπει στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας.

Ο Νικολάς Μαδούρο, μετά τις αιματοβαμμένες εκλογές για την ανάδειξη της Συντακτικής Συνέλευσης, είχε απειλήσει με φυλάκιση τους ηγέτες της αντιπολίτευσης που είχαν αρνηθεί να αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και είχαν καλέσει τους πολίτες της Βενεζουέλας σε νέες διαδηλώσεις κατά του «δικτάτορα».

Ο Λεοπόλντο Λόπεζ βρισκόταν σε κατ΄οίκον κράτηση από στις 8 Ιουλίου έπειτα από κράτηση 3 ετών και 5 μηνών στις φυλακές του Μαδούρο, και ο Αντόνιο Λεντέσμα από τον Απρίλιο 2015. Ο Λόπεζ είχε καταδικαστεί το 2014 σε φυλάκιση 14 ετών για τον ρόλο του στο κύμα των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 43 άνθρωποι, ενώ ο Λεντέσμα , δήμαρχος του Καράκας, κατηγορήθηκε για διαφθορά και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Οι οικογένειές τους ανακοίνωσαν ότι καθιστούν τον Νικολάς Μαδούρο προσωπικά υπεύθυνο για την τύχη τους. «Πήραν τον Λεοπόλντο Λόπες και τον δήμαρχο Λεντέσμα για να μας φοβίσουν και να πλήξουν το ηθικό μας», δήλωσε ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Φρέντι Γκεβάρα, εθνικός συντονιστής του κόμματος του Λόπες Voluntad Popular (Λαϊκή Βούληση).