Ο Γιάννης Δραγασάκης και σε δεύτερο πλάνο ο Γιάννης Στουρνάρας σε παλαιότερη συνεδρίαση της Βουλής | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Επικαιρότητα

Δραγασάκης κατά Στουρνάρα: «Οι αγορές δεν τον άκουσαν»

Νέοι υπαινιγμοί του Μαξίμου για τον κεντρικό τραπεζίτη. Τι είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τον Βαρουφάκη και τον ενδεχόμενο να γίνει εξεταστική επιτροπή για το 2015
Protagon Team

Σε μια νέα (έστω και έμμεση) επίθεση κατά του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα προχώρησε η κυβέρνηση, μέσω αυτή τη φορά του αντιπροέδρου της Γιάννη Δραγασάκη ο οποίος άφησε σαφείς υπαινιγμούς για απόπειρα επηρεασμού των αγορών.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα στη Wall Street Journal για την «πρόωρη» έξοδο της Ελλάδας στις αγορές αποτελούν προσωπική άποψη και όχι επίσημη θέση της ΤτΕ, σχολίασε κατ’ αρχάς ο κ. Δραγασάκης, σχετικά με την πολυσυζητημένη τοποθέτηση του διοικητή της ΤτΕ, ο οποίος πριν από δύο εβδομάδες, είχε εκτιμήσει ότι είναι «λίγο νωρίς» για να βγει η χώρα μας στις αγορές. Υποστήριζε ο κ. Στουρνάρας ότι θα ήταν καλύτερα αν η Ελλάδα έκανε δύο ή τρεις εμβληματικές αποκρατικοποιήσεις στο επόμενο διάστημα.

«Αν ήθελε ο κ. Στουρνάρας να επηρεάσει τις διεθνείς αγορές, μάλλον δεν τον άκουσαν», τόνισε σε δηλώσεις του την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. «Η ΤτΕ έχει και όργανα που μπορούν να έχουν τη δική τους άποψη και τον δικό τους ρόλο».

Σχετικά με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Δραγασάκης σχολίασε πως «ήρθε και πέρασε σαν ξένο σώμα», παραδεχόμενος  πως «τα πράγματα δεν είναι όπως εμφανίζονται». Στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 ο κ. Βαρουφάκης είχε βγει πρώτος σε σταυρούς στη Β’ Αθηνών, ξεπερνώντας τον βετεράνο της Κουμουνδούρου κ. Δραγασάκη.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διαφοροποιήθηκε από την γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την εξεταστική επιτροπή για τη διαπραγμάτευση του 2015. Ειδικότερα ο κ. Δραγασάκης εμφανίστηκε θετικός στη σύσταση μιας εξεταστικής επιτροπής για την περίοδο από τον Μάιο του 2014 έως τον Ιούλιο του 2015. Είπε ότι δεν το προτείνει από σεβασμό στις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος.

«Εγώ θα ήθελα πριν φτάσουμε στον Ιούλιο του 2015 να έχει εξεταστεί, όπως είπα, τι έγινε από τον Μάιο του 2014 και μετά. Αν ήταν σκόπιμο ή τυχαίο το γεγονός ότι εμείς βρήκαμε μία χώρα που δεν μπορούσαμε να εκδώσουμε ούτε ένα έντοκο γραμμάτιο του δημοσίου, εάν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι είχε αρχίσει μία εκροή καταθέσεων (…) αν γενικά υπήρξαν γεγονότα τα οποία με σκοπιμότητα – ποιος ήταν και ο ρόλος ευρωπαϊκών θεσμών και άλλων, με σχέδιο δηλαδή ήθελαν η Ελλάδα, η οικονομία να καταρρεύσει προκειμένου να καταρρεύσει και η κυβέρνηση», είπε ο Δραγασάκης.