Σε πόλεμο διαρροών, με non paper και ανώνυμα σχόλια, επιδίδονται κυβέρνηση και ΝΔ προκειμένου να αξιοποιήσουν επικοινωνιακά τη συζήτηση στη Βουλή.
«Ο κ. Μητσοτάκης προκάλεσε συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία για να έρθει να μας πει για τις αναρτήσεις του κ. Καμμένου στα social media και να συνεχίσει την εκπροσώπηση σκοτεινών συμφερόντων και εν τέλει να μην πει τίποτα επί της ουσίας για την οικονομία», τονίζει κυβερνητικός αξιωματούχος, σχολιάζοντας την παρουσία του προέδρου της ΝΔ, στον απόηχο της σημερινής κοινοβουλευτικής διαδικασίας.
Ο ίδιος αξιωματούχος της κυβέρνησης αναφέρει, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι, κατά τα λοιπά, «συνέχισε τις ανοησίες που συγκροτούν την αντιπολιτευτική γραμμή της ΝΔ τις τελευταίες δύο εβδομάδες», κατηγορώντας παράλληλα τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά πλήρως στοιχισμένος πίσω από τους ακροδεξιούς του κόμματός του, με τους οποίους βρίσκεται σε πλήρη ταύτιση». Επισημαίνει δε, ότι «μονάχα στο τέλος της συζήτησης και κατόπιν της πίεσης του πρωθυπουργού για τη δήλωσή του στο Politico, αναγκάστηκε να ανακαλέσει για τη Χρυσή Αυγή και την ακροδεξιά».
Τι απαντάει η ΝΔ
«Είναι προφανές ότι απέτυχαν και η οικονομία οδηγήθηκε σε απόλυτο αδιέξοδο. Στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών δεν απαντήθηκαν τα πέντε βασικά προτάγματα που είχε θέσει ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξή του τον Ιανουάριο του 2017 για την ελληνική οικονομία». Αυτό δήλωσαν κύκλοι της ΝΔ, σχολιάζοντας τη σημερινή προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή.
«Τα ερωτήματά μας για τη διαφάνεια και τους θεσμούς δεν απαντήθηκαν όπως δεν απαντήθηκε από τον πρωθυπουργό αν γνώριζε τις συνομιλίες του αρχηγού των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη φυλακισμένο», σημείωσαν χαρακτηριστικά.
Οι ίδιοι κύκλοι υποστήριξαν ακόμη ότι όταν η ΝΔ έθεσε το θέμα της Εξεταστικής Επιτροπής, «η κυβέρνηση ακολούθησε τη μέθοδο στρίβειν δια του αρραβώνος».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν προτίθεται η Αξιωματική Αντιπολίτευση να πάρει περαιτέρω πρωτοβουλίες στο θέμα της Εξεταστικής Επιτροπής, η απάντηση ήταν: «πιο καθαρός και αξιόπιστος τρόπος από το να το θέτεις ενώπιον της Βουλής και της ελληνικής κοινωνίας δεν υπάρχει. Αυτά έως σήμερα».