Οι παίκτες της Γιούβε πανηγυρίζουν σαν μικρά παιδάκια - απολύτως λογικό | Reuters / Jean-Paul Pelissier
Επικαιρότητα

Μονακό – Γιουβέντους 0-2 (και ιταλικές ελπίδες)

Η Γιουβέντους επικράτησε της Μονακό το βράδυ της Τετάρτης χάρη στα γκολ του Ιγκουαΐν και τις επεμβάσεις του Μπουφόν, κάνοντας τεράστιο βήμα για την πρόκρισή της στον τελικό. Δείτε τα γκολ
Protagon Team

Η πρώτη αναμέτρηση, με φόντο τον τελικό του Κάρντιφ, ανάμεσα στη Μονακό και τη Γιουβέντους, διεξήχθη την Τετάρτη 3/5 στο «Stade Louis II».

Οι Ιταλοί έπειτα από τη νίκη τους προσβλέπουν σε ένα επίσης θετικό αποτέλεσμα, ενόψει του επαναληπτικού στο «Juventus Stadium».

Σε μια αντεπίθεση, οι Ντιμπάλα, Ιγκουαΐν και Ντάνι Άλβες «έκρυψαν» την μπάλα.

Ετσι, η Γιουβέντους άνοιξε με τον δεύτερο το σκορ στην αναμέτρηση με τη Μονακό για τον πρώτο ημιτελικό του Champions League.

Στην υποδειγματική αυτή αντεπίθεση της «Γηραιάς Κυρίας», η οποία ξεκίνησε από μαγικό τακουνάκι του Ντιμπάλα στο 29ο λεπτό, ο Ντάνι Αλβες βρήκε με τακουνάκι τον Ιγκουαΐν, ο οποίος απ’ το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Σούμπασιτς για το 0-1.

O Αργεντινός πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ (και δεύτερο της ομάδας του) στο 59ο λεπτό, με τον Ντάνι Αλβες να κλέβει την μπάλα από τον Μπακαγιοκό, να συνεργάζεται με τον Ντιμπάλα και να κάνει μια εξαιρετική σέντρα από τα δεξιά προς τον «Πιπίτα».

Η Μονακό προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δεν τα κατάφερε. Γιατί ο Μπουφόν είχε «κατεβάσει ρολά». Τελευταία φορά που το έκανε ήταν στο 90′. Ο Μουτίνιο εκτέλεσε φάουλ, ο Ζερμέν έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Ιταλός με εντυπωσιακή επέμβαση κράτησε το μηδέν παθητικό. Πλέον, έχει κρατήσει απαραβίαστη την εστία του για 621 λεπτά. Ο 39χρονος συμμετείχε καθοριστικά στη σημαντική νίκη της ομάδας του. Και γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τη συμπλήρωση 100 συμμετοχών με τη φανέλα της Γιουβέντους στο Champions League.

Η Γιουβέντους, εκτός από το τεράστιο άλμα προς τον τελικό, πανηγύρισε και ένα ρεκόρ. Εχει δεχθεί μόλις 2 γκολ σε 11 παιχνίδια.