Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανάμεσα στον Χρήστο Χωμενίδη και τον Πάνο Καζάκο στην παρουσίαση του βιβλίου του τελευταίου «Δραχμή Δεν (θα) είναι λύση» | ΙΝΤIMENEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
Επικαιρότητα

Μητσοτάκης: «Η δραχμή θα ήταν καταστροφή»

«Οσο η κρίση παρατείνεται αναίτια, οι απόψεις που θα υποστηρίζουν την επάνοδο στην δραχμή θα αυξάνονται. Η δραχμή συνιστά την επιλογή όσων δεν βλέπουν προοπτική, είναι μία επιλογή παραίτησης» λέει ο πρόεδρος της ΝΔ
Protagon Team

Ενδεχόμενη επιστροφή στην δραχμή θα είναι εθνική καταστροφή, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Πάνου Καζάκου με τίτλο η «Δραχμή Δεν (θα) είναι λύση», το οποίο αναφέρεται στις οικονομικές και πολιτικές επιπτώσεις της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Στην εκδήλωση που έγινε στην ΕΣΗΕΑ, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην άνοδο του ευρωσκεπτικισμού στην χώρα μας και την συνέδεσε με την παρατεταμένη οικονομική κρίση. «Όσο η κρίση παρατείνεται αναίτια, οι απόψεις που θα υποστηρίζουν την επάνοδο στην δραχμή θα αυξάνονται. Η δραχμή συνιστά την επιλογή όσων δεν βλέπουν προοπτική, είναι μία επιλογή παραίτησης. Το βιβλίο δίνει απάντηση στο ερώτημα “τι έχω να χάσω”, και καταγράφει τους κινδύνους. Καταδεικνύει το προφανές ότι η επιλογή της δραχμής θα ήταν επιλογή εθνικής καταστροφής, θα δημιουργούσε ρίσκα όχι μόνο οικονομικά αλλά και γεωπολιτικά. Το καλοκαίρι του 2015 αποτρέψαμε τα χειρότερα. Η έξοδος θα προκαλούσε τέτοια προβλήματα που το κόστος τους δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει καμία εκλεγμένη κυβέρνηση».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμη ότι «η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα δεν είναι διατηρίσιμη και θα βρεθούμε αντιμέτωποι με σκληρές επιλογές» και επανέλαβε ότι είναι ανάγκη για πολιτική αλλαγή. Αναφέρθηκε όμως και στις ευρωπαϊκές εξελίξεις: «Η ΕΕ βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας της. Ο ευρωσκεπτικισμός ενισχύεται, το όραμα που συγκίνησε ολόκληρες γενιές, μία Ευρώπη δημοκρατίας και ειρήνης ξεθωριάζει. Το Brexit είναι μόνο μία επώδυνη έκφραση αυτής της τάσης. Όσοι πιστεύουμε ότι τα στρατηγικά συμφέροντα της χώρας είναι να βρισκόμαστε στην πρώτη ταχύτητα της ΕΕ πρέπει να δράσουμε. Η προχθεσινή πρωτιά του Εμανουέλ Μακρόν ήταν μία βαθιά ανάσα, δείχνει ότι στην Ευρώπη έρχονται στο προσκήνιο οι δυνάμεις της λογικής και της μετριοπάθειας».