Η διαπραγμάτευση δεν τελειώνει, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις. Μετά την απόφαση για κατάργηση της διαγωγής στα σχολεία που ζήτησαν κυβερνητικοί βουλευτές και έσπευσε να υιοθετήσει ο υπουργός Παιδείας, τώρα 38 μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από την κυβέρνηση να νομιμοποιήσει το… ελεύθερο κάμπινγκ.
Πιο συγκεκριμένα, 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Σταύρο Κοντονή και Πάνο Σκουρλέτη, ζητούν τη νομιμοποίηση του ελεύθερου κάμπινγκ, σημειώνοντας πως τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του (άμεση αλληλεπίδραση με το φυσικό περιβάλλον, αυτοοργάνωση, συμβίωση) ανταποκρίνονται στις σωματικές, ψυχικές και πνευματικές ανάγκες πολλών ατόμων, που αδυνατούν να τις καλύψουν με την καθολική απαγόρευσή του, γεγονός που μεταφράζεται σε «στέρηση του συνταγματικού δικαιώματος ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς τους»…
Εχει ένα ενδιαφέρον που σε μια χώρα στην οποία η βαριά βιομηχανία είναι ο τουρισμός και το ζητούμενο είναι πώς θα προσελκύσουμε επισκέπτες με μεγαλύτερα πορτοφόλια, κυβερνητικοί βουλευτές προτείνουν την απελευθέρωση του κάμπινγκ, δηλαδή κατ’ ουσίαν την κατάργηση κάθε περιορισμών και κανόνων στο θέμα των εξοχικών καταλυμάτων. Οι βουλευτές επιμένουν δε ότι οι κατασκηνωτές στηρίζουν τις τοπικές οικονομίες!
Στην ερώτηση των βουλευτών αναφέρεται ότι «στις ισχύουσες διατάξεις επιλέχθηκε να επικρατήσει ως αγαθό αξιότερο έννομης προστασίας, το ατομικό δικαίωμα στην οικονομική ελευθερία και στην οικονομική ανάπτυξη στον τομέα του τουρισμού, με ταυτόχρονη προβολή των αγαθών της δημόσιας υγείας και του προστατευόμενου περιβάλλοντος, έναντι των δικαιωμάτων ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας του ατόμου, της ισότητας και της απόλαυσης του φυσικού περιβάλλοντος, τα οποία πλήττονται δυσανάλογα».
Σύμφωνα με του βουλευτές, «αδιαμφισβήτητα οι κατασκηνωτές στηρίζουν την τοπική οικονομία και τις μικρές επιχειρήσεις (παντοπωλεία, χώροι εστίασης, χώροι διασκέδασης και ψυχαγωγίας κ.α.) συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξή τους».
Οι βουλευτές ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς πώς προσλαμβάνουν την άποψη ότι «δεν πρέπει να στερούνται οι πολίτες το δικαίωμα στην ανεμπόδιστη και οικονομικά ανέξοδη δυνατότητα διακοπών, ανάπαυσης, αναψυχής και απόλαυσης της φύσης, μέσω της ελεύθερης κατασκήνωσης».
Τέλος, ερωτώνται αν εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταργηθούν οι διατάξεις περί απαγόρευσης της ελεύθερης κατασκήνωσης και να θεσμοθετηθεί ένα πλαίσιο οριοθέτησής της.