Ο επικεφαλής του Ποταμιού με τη νεολαία στην Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης | INTIMENEWS/ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
Επικαιρότητα

Ο Θεοδωράκης προβλέπει ότι ο Τσίπρας θα υπογράψει τα πάντα

Ο επικεφαλής του Ποταμιού απέρριψε ως επικοινωνιακά τρικ τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών. Κατά την επίσκεψή του στη Θράκη υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα υπογράψει κατά τη διάρκεια των γιορτών, όταν η προσοχή του κόσμου είναι αλλού
Protagon Team

Ποιες πρόωρες εκλογές; «Δεν πρέπει να δημιουργούμε ένα προεκλογικό κλίμα που πρακτικά δεν υπάρχει και απλά εξυπηρετεί κάποιες πολιτικές δυνάμεις», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. Μιλώντας από την Κομοτηνή, μετά τη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστο Μέτιο την Τετάρτη ο κ. Θεοδωράκης απέρριψε ως «επικοινωνιακό παιχνίδι» τα σενάρια περί εκλογών.

«Η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει και νομίζω ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει η τελική επιβεβαίωση αυτών που λέω», τόνισε. Εξήγησε ότι «αυτή η κυβέρνηση αρέσκεται στη δημιουργία αμφιβολιών, στη δημιουργία μικρών ρήξεων, έτσι ώστε στο παρά πέντε, όταν πια ο χρόνος εκπνέει, όταν έχουμε και γιορτές και ο κόσμος δεν θα έχει στραμμένη την προσοχή του προς την πολιτική, να πει “αναγκαστικά, υπέγραψα, προχωράμε”».

Το ίδιο επανέλαβε στις δηλώσεις που έκανε από το Διδυμότειχο: «Δεν νομίζω ότι ο σχεδιασμός του κ. Τσίπρα είναι να γίνουν εκλογές το άμεσα προσεχές διάστημα. Και οι 153 είναι αποφασισμένοι να ψηφίσουν αυτά που τους έχουν δώσει και να αποφύγουν τις εκλογές». Οσο για τη στάση του Ποταμιού διασαφήνισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουμε συνιστώσα είτε της Νέας Δημοκρατίας, ούτε του ΠΑΣΟΚ, ούτε βέβαια του ΣΥΡΙΖΑ. Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για να δημιουργηθεί ένα κίνημα αλλαγής, ένα κίνημα που το έχει ανάγκη η πατρίδα».

Η δική του θέση για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την τελική κατάληξη που θα έχουν είναι ότι θα πρέπει να μετέχουν στο πρόγραμμα και οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ. «Το ΔΝΤ, υποστηρίζει κάτι που υποστηρίζουν και οι Ελληνες, την ελάφρυνση του χρέους. Στα υπόλοιπα ζητήματα έχουμε συμμάχους πιο πολύ στην Ευρώπη. Αλλά έτσι κινείται η διεθνής πολιτική. Σε κάποια θέματα θα σε στηρίξουν κάποιοι και σε κάποια άλλα, κάποιοι άλλοι», είπε ο ίδιος.

Με αφορμή την επίσκεψή του στη Θράκη, ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε την πρόταση που έκανε για τη σύσταση ενός Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας,  στο οποίο θα μετέχει ο Πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των κομμάτων, πρώην Πρωθυπουργοί, η ηγεσία του στρατεύματος. «Αυτό το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας θα μπορεί να πάρει το βάρος της ευθύνης για τα εθνικά μας θέματα, για να μην αφήνουμε τέτοιες σοβαρές υποθέσεις στις πλάτες ενός ανθρώπου. Πόσο μάλλον όταν έχουμε πολλές αμφιβολίες για τους συγκεκριμένους ανθρώπους που χειρίζονται αυτή τη στιγμή τα εθνικά μας θέματα και τα θέματα Αμύνης», τόνισε.