Μπορεί η κυβέρνηση να «εξαφάνισε» τις φωτογραφίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του Πάνου Καμμένου παρέα με τους υπόδικους χρυσαγίτες βουλευτές στο Καστελόριζο και τη Ρω; Ο Σταύρος Θεοδωράκης πιστεύει ότι μπορεί. Και ότι φρόντισαν η κυβέρνηση και o κ. Καμμένος να «χαθούν» αυτές οι επίμαχες εικόνες από τη δημοσιότητα. Με τις συνεντεύξεις του κ. Θεοδωράκη, δεν πλήττεις· τα λέει χύμα χωρίς να κρύβεται.
Αλλά το θέμα της περιοδείας του κ. Καμμένου με τους χρυσαυγίτες και τους συριζαίους βουλευτές είναι μόνο ένα υποσύνολο της κακοδαιμονίας της χώρας. Που σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού οφείλεται στην αναβλητικότητα και στον λαϊκισμό όχι μόνο της παρούσας κυβέρνησης αλλά και αυτών που προηγήθηκαν. «Ζούμε στο ίδιο έργο θεατές επτά χρόνια τώρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ, στην εκπομπή της Αννας Μπουσδούκου.
Οπως είπε, «πληρώνουμε την αναβλητικότητα και τον λαϊκισμό αυτής της κυβέρνησης και των προηγούμενων» και έφερε ως παράδειγμα τον τρόπο λειτουργίας της σημερινής κυβέρνησης που στα λιμάνια της χώρας, έχει διορίσει περισσότερα μέλη στα διοικητικά συμβούλια από τον αριθμό των εργαζομένων. «Μαθαίνουμε τώρα ότι στα λιμάνια της χώρας, εκτός απ’τον Πειραιά που έφυγε, τα διοικητικά συμβούλια, δηλαδή αυτοί που πληρώνονται για να παίρνουν τις μεγάλες πολιτικές αποφάσεις στα μικρά περιφερειακά λιμάνια, είναι περισσότεροι από τους εργαζόμενους», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Οπως ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Θεοδωράκης «πρέπει να σιγουρέψουμε τα ευρωπαϊκά μας βήματα. Πρέπει να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση. Πρέπει να συμφωνήσουμε με τους Ευρωπαίους και ειδικά με τον Ντράγκι για να μπούμε στην αγορά ομολόγων. Είναι πολύ συγκεκριμένα πράγματα που θα φέρουν φθηνότερο χρήμα στη χώρα. Αυτή τη στιγμή οι εκλογές δεν είναι λύση. Αυτή τη στιγμή η λύση είναι οι αποφάσεις και η εφαρμογή όπως ήδη έχουν αποφασιστεί».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού προσέθεσε: «Η χώρα χάνει συνεχώς λεφτά, παίρναμε κάθε χρόνο μέχρι το 2014, περίπου 2 δις € ετησίως από τα κέρδη των ευρωπαϊκών τραπεζών που είχαν ελληνικά ομόλογα και δεν κουρεύτηκαν. Αυτά τα λεφτά δεν τα πήραμε το 2014, δεν τα πήραμε το 2015, δεν τα πήραμε το 2016. Είναι ήδη 6 δις, και μιλάμε για “ζεστό” χρήμα τα οποία είχαμε συμφωνήσει ότι θα τα παίρναμε και αυτά τώρα έχουν γυρίσει στα ταμεία των χωρών και δεν τα παίρνουμε. Όσο λοιπόν δεν παίρνουμε αποφάσεις, χάνουμε λεφτά από την οικονομία. Και όταν χάνεις λεφτά από την οικονομία κόβεις συντάξεις και μισθούς και αναγκάζεσαι να βάλεις φόρους».
«Ο Καμμένος διασπά το εθνικό μέτωπο»
Στην ίδια συνέντευξη ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στους χειρισμούς του υπουργού Αμυνας και την παρουσία του στα ακριτικά νησιά μαζί με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ. Οπως είπε «όταν ο κ. Καμμένος παίρνει τους βουλευτές αλλά μπρατσέτα, από τη μια μεριά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – από την αριστερή βέβαια – και από τη δεξιά του βουλευτές της Χρυσής Αυγής, και πηγαίνει στη Ρω, διασπά το εθνικό μέτωπο και δίνει μία λάθος εικόνα για το πως υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας θέματα». Οπως τόνισε στη συνέχεια ο επικεφαλής του Ποταμιού «τα εθνικά μας θέματα δεν τα υπερασπιζόμαστε με τους τσαμπουκάδες και τις στρατιωτικές στολές των πολιτικών. Τα εθνικά μας θέματα τα υπερασπιζόμαστε με μία πολιτική που φέρνει κοντά μας όλη την Ευρώπη, που δεν μας απομονώνει και που δημιουργεί μια αίσθηση ασφάλειας στην περιοχή. Όχι τυχοδιωκτισμούς όχι κούφιες κορώνες, όχι τσαμπουκάδες. Αυτό χρειάζεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα».
«Οι φωτογραφίες έχουν “χαθεί”»
Αναφερόμενος πιο συγκεκριμένα στις πολυσυζητημένες φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζονται από κοινού η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής είπε ότι «είναι η ντροπή της κυβέρνησης σ’ ένα θέμα όπου τα λάθη μπορεί να μας κοστίσουν πολύ ακριβά. Για δύο λόγους είναι ντροπή: Ο ένας είναι ότι ξεπλένει τη Χρυσή Αυγή που κατηγορείται ως εγκληματική οργάνωση , ο δεύτερος είναι ότι διασπά το μέτωπο που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε στα εθνικά μέτωπα». Όπως είπε στη συνέχεια: «Επειδή υπήρξε μια κατακραυγή – κάποιοι από την εφημερίδα “Αυγή” πήραν ξεκάθαρη θέση – αλλά λέω επειδή υπήρξε μια κατακραυγή του κόσμου, ξαφνικά, επειδή η κυβέρνηση και ο κ. Καμμένος έχουν τη δυνατότητα να έχουν καλύτερη πρόσβαση στα διαδικτυακά μέσα, οι φωτογραφίες αυτές έχουν “χαθεί”. Οι φωτογραφίες του κ. Κασιδιάρη μαζί με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Καστελόριζο και τη Ρω, έχουν χαθεί από τη δημοσιότητα».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκε επίσης:
– Για τις διαβεβαιώσεις που δίνει η κυβέρνηση:
«Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να εμπιστευτούμε τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και το λέω με πόνο γιατί αυτό στοιχίζει στον ελληνικό λαό. Τις ίδιες διαβεβαιώσεις μας έδιναν και το 2015 οι αποφάσεις που τελικά υπέγραψαν ήταν πολύ οδυνηρές και νομίζω ότι και τώρα δεν θα υπάρξει πίσω από το ΔΝΤ και πίσω από τους Ευρωπαίους και θα αναγκαστούμε να πιούμε άλλο ένα πικρό ποτήρι. Μπορούσαμε να το αποφύγουμε αν κάναμε σωστή αξιοποίηση του χρόνου. Δηλαδή όταν λες ότι καθυστερώ το κάνεις στην πράξη επί της ουσίας γιατί πιστεύεις ότι οι άλλοι εξαντλούνται ουσιαστικά εξαντλείσαι εσύ, εξαντλείται η δική σου οικονομία. Το ένα λοιπόν είναι η καθυστέρηση και το άλλο είναι ότι όλα τα μεγάλα που θα κάναμε για να αναπτυχθεί λίγο η οικονομία μας καθυστερούν. Υπογράψαμε για το ελληνικό, υπογράψαμε για τα αεροδρόμια, έχει ξεκινήσει τίποτα; Γιατί; Αν ρωτήσετε τους επενδυτές θα σας πουν ότι όλα είναι πάλι στο μηδέν στους διαδρόμους των υπουργείων. Δηλαδή μία κυβέρνηση δεν αρκεί να ψηφίζει, πρέπει να είναι αποφασισμένη να εφαρμόζει».
– Για την εκδήλωση που διοργανώνει το Ποτάμι «Πού πάνε τα λεφτά»:
«Προσπαθούμε να απαντήσουμε στον κόσμο, γιατί πληρώνει και γιατρειά δεν έχει. Και κάνουμε σήμερα αυτή την εκδήλωση στο Μοσχάτο, για τα 2,5 δισ.€ των παραπάνω φόρων, με ανθρώπους που μπορούν να δώσουν απαντήσεις. Θα είναι εκεί ο επιχειρηματίας κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ο πρώην υπουργός ο κ. Νίκος Χριστοδουλάκης, θα είναι η Αντιγόνη Λυμπεράκη εκ μέρους του Ποταμιού, ο πρώην υπουργός κ. Παναγιώτης Νικολούδης, ο οποίος θα μας εξηγήσει πόσα λεφτά χάνουμε από τη μη αντιμετώπιση της διαφθοράς. Όταν εμφανίστηκε στην κυβέρνηση ο συγκεκριμένος υπουργός είπα στη Βουλή, ότι θεωρώ ότι είναι μια καλή επιλογή. Είχα την τόλμη να το πω από το Γενάρη του ’15. Μετά από όσα έχουν συμβεί, έχει απομακρυνθεί από την πολιτική, αλλά είναι ένας άνθρωπος χρήσιμος να μας πει, καθώς για πάρα πολλά χρόνια έχει αντιμετωπίσει ζητήματα διαφθοράς, και έχει κάνει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις. Και στη Βουλή λοιπόν είχα πει ότι είναι χρήσιμος να υπάρχει. Έφυγε από την κυβέρνηση – δεν ξέρω γιατί – θα είναι πάντως το βράδυ στην εκδήλωση στο Μοσχάτο να μας εξηγήσει τι μπορούμε να κερδίσουμε αν αντιμετωπίσουμε το μεγάλο τέρας της διαπλοκής και της διαφθοράς».