Σαν δύο καλοί φίλοι | facebook
Επικαιρότητα

Αποχώρησε από τους Ολυμπιακούς για χάρη του αλόγου της

Η Αντελίντε Κορνέλισεν και ο Πάρζιβαλ ετοιμάζονταν για τον μεγάλο αγώνα στο Ρίο της Βραζιλίας. Μία ατυχία όμως έφερε την ολλανδή ιππέα μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα
Protagon Team

O Πάρζιβαλ ταξίδεψε μέχρι την Βραζιλία για την τελευταία του παράσταση σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Μετά από χιλιάδες ώρες προπόνησης ήταν έτοιμος για το μεγάλο φινάλε. Το 2012 στο Λονδίνο είχε κερδίσει ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο. Το Ρίο θα ήταν ο τελευταίος σταθμός σε ό,τι αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εξάλλου ο Πάρζιβαλ είχε πατήσει τα 19 έτη. Και ναι, σε αυτήν την ηλικία τα άλογα πρέπει εγκαταλείψουν τον στίβο.

Για ακόμη μία φορά, μαζί με τον Πάρζιβαλ ήταν η Ολλανδή Αντελίντε Κορνέλισεν. Εχοντας περάσει αμέτρητες ώρες με το αγαπημένη της άλογο ήταν σίγουρη ότι όλα θα πήγαιναν καλά. Λίγα λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα ιππασίας της Τετάρτης 10 Αυγούστου όμως, η Κορνέλισεν πήρε μία απόφαση που κανένας δεν περίμενε. Παραιτήθηκε από τον αγώνα για χάρη του αλόγου της.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο. Η Κορνέλισεν με τον Πάρζιβαλ (Alex Livesey / Staff/ Getty)

Ολα ξεκίνησαν μία ημέρα πριν τον μεγάλο αγώνα. Ο «Πάρζι», όπως συνηθίζει να λέει το άλογο η ολλανδή ιππέας, δαγκώθηκε από ένα δηλητηριώδες έντομο. Πολύ γρήγορα το κεφάλι του πρήστηκε και ανέβασε υψηλό πυρετό. Οι κτηνίατροι ανέλαβαν αμέσως δράση και τα συμπτώματα υποχώρησαν.

Η ίδια έσπευσε να ζητήσει από τους ιθύνοντες να γίνει μία αλλαγή στο πρόγραμμα ώστε το άλογό της να έχει μία ακόμα ημέρα για να αναρρώσει πλήρως. Το αίτημα της δεν έγινε δεκτό. «Εκείνη την ημέρα κοιμήθηκα στον στάβλο για να ελέγχω τον Πόρζι κάθε ώρα. Δεν θα τον άφηνα μόνο. Προφανώς δεν κοιμήθηκα ούτε λεπτό» λέει η ίδια σε ανάρτησή της.

Την ημέρα του αγώνα η ολλανδή ιππέας είδε ότι το άλογο ήταν πολύ καλύτερα, δεν είχε πυρετό και έτρωγε κανονικά. Ετσι ενώ είχε αποφασίσει να μην αγωνιστεί, σκέφτηκε να κάνει μία προσπάθεια, να κατέβει στην αρένα και εκεί να πάρει την τελική απόφαση. Μετά από πολύ σκέψη και συζητήσεις η Κορνέλισεν ξεκίνησε να κάνει μερικές βόλτες με το άλογό της.

Λίγο αργότερα η ίδια πήρε την μεγάλη απόφαση..

«Στην αρένα ένιωθα πως ήταν εντελώς εξαντλημένος και άδειος από δυνάμεις και πως απλά δεν το έβαζε κάτω. Αλλά αποφάσισα να μην συνεχίσω για να τον προστατεύσω και τα παράτησα. Ο φίλος μου, το άλογο που έχει δώσει τα πάντα για μένα στη ζωή του, δεν το άξιζε αυτό μετά από όσα είχε περάσει. Ετσι χαιρέτησα και μαζί αποχωρήσαμε από την αρένα.»