Το έργο που δημιούργησε ο Μηνάς Καμπιτάκης ειδικά για την έκθεση στο ΑΘΗΝΕΟ | .
Επικαιρότητα

Εκθεση/ Το κριθάρι και η τελετουργία του θερισμού

Με μια έκθεση αφιερωμένη στο κριθάρι και τον θερισμό γιορτάζει τον ένα χρόνο λειτουργίας του το ΑΘΗΝΕΟ, το μουσείο και εργαστήρι παιδείας και δημιουργίας της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, με επίκεντρο φυσικά την ιστορία και την παραγωγή μπίρας
Κατερίνα I. Ανέστη

Καλύπτοντας τη διάσταση του μουσείου και χώρου έκφρασης που έχει το ΑΘΗΝΕΟ παρουσιάζει για τα πρώτα του γενέθλια μια εικαστική έκθεση σε επιμέλεια της Ιριδας Κρητικού, με τίτλο «Το κριθάρι: Ο θερισμός». Συστατικό πολύτιμο για τη δημιουργία μπίρας, το κριθάρι έχει ξεχωριστό ρόλο για την Αθηναϊκή Ζυθοποιία που το 2008 άρχισε να υλοποιεί το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού.

Καθόλου τυχαία, λοιπόν η Ιρις Κρητικού κάλεσε σημαντικούς έλληνες εικαστικούς να εμπνευστούν από το ελληνικό κριθάρι και από την αρχέγονη και συμβολική διαδικασία του θερισμού.

Με αφετηρία την ελληνική ύπαιθρο και την κυριολεκτική και συμβολική αναγέννησή της, οι καλλιτέχνες αποτύπωσαν εικαστικά τον θερισμό στην εικονολογική και εννοιολογική του διάσταση, ως μια τελετουργία στη διάρκεια της οποίας συναντώνται ο ανθρώπινος κάματος με τον εορτασμό της ζωής.

Δημιουργία της Δάφνης Αγγελίδου

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι εικαστικοί: Δάφνη Αγγελίδου, Νεκτάριος Αποσπόρης, Βάσω Καλουδιώτη, Μηνάς Καμπιτάκης, Τίνα Καραγεώργη, Αφροδίτη Λίτη, Χαρίτων Μπεκιάρης, Λαμπρινή Μποβιάτσου, Κώστας Πήττας, Δήμητρα Σίλιαλη και Χρίστος Συμεωνίδης. Και οι έντεκα δημιούργησαν εγκαταστάσεις χρησιμοποιώντας διαφορετικά μέσα και τεχνικές (φωτογραφία, βίντεο, εγκατάσταση, γλυπτική, ψηφιδωτό, κόσμημα, ζωγραφική)

 

Εργο της Βάσως Καλουδιώτη

Το ΑΘΗΝΕΟ βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Αθήνα, στη Λεωφόρο Κηφισού 102, ακριβώς στο σημείο που πριν από πάνω από 50 χρόνια ξεκίνησε τη λειτουργία του το πρώτο Ζυθοποιείο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Είναι ένας χώρος με σύγχρονη αισθητική και αποτελεί  τόπο έμπνευσης αλλά και συνάντησης για τους λάτρεις της μπίρας.

Εγκατάσταση της Λαμπρινής Μποβιάτσου

Στο ΑΘΗΝΕΟ παράγονται απαστερίωτες μπίρες, κυρίως Lager και Ale, με την προσθήκη εκλεκτών τοπικών προϊόντων, πλούσια αρώματα και έντονες γεύσεις, παράγονται με 100% ελληνικό κριθάρι και ποικιλίες αρωματικών λυκίσκων. Είναι  διαθέσιμες κυρίως σε βαρέλι 20 λίτρων σε περιορισμένη και επιλεγμένη διανομή και παράγονται χειροποίητα, χωρίς αυτοματοποίηση στη διαδικασία ζυθοποίησης. Πραγματοποιούνται σεμινάρια για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν την ιστορία της μπίρας, τη διατροφική της αξία από τους ειδικούς και φυσικά να φτιάξουν τη δική τους συνταγή

Info 
Διάρκεια έκθεσης: έως τέλος Νοεμβρίου
Λεωφόρος Κηφισού 102, 122 41 Αιγάλεω