Το απόγευμα ήταν στο Γκάζι σε μια προσπάθεια να υπάρξει μια κάποια συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά για τη δημιουργία ενός νέου πόλου του μεταρρυθμιστικού κέντρου. Τη νύχτα στα πλατό του στούντιο του Star εξέφραζε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την αρχηγία ενός νέου κεντρώου πολιτικού φορέα εάν αυτός προκύψει. Ο Σταύρος Θεοδωράκης, επανέλαβε στην τηλεοπτική του συνέντευξη ότι το εγχείρημα της ανασυγκρότησης του Κέντρου δεν μπορεί να έχει κατά πλειοψηφία πρώην υπουργούς, ότι η χώρα χρειάζεται μια μεγάλη κοινωνική συμφωνία και ότι οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να έρθουν από ένα κόμμα.
«Θα είμαι υποψήφιος για την αρχηγία ενός νέου κεντρώου πολιτικού φορέα εάν αυτός προκύψει. Αλλά με ποιους όρους όμως; Δε μιλάμε για τη “Δημοκρατική Συμπαράταξη plus”, δεν μιλάμε για το ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι. Δεν είναι σκοπός να ενώσουμε τα δύο κόμματα, σημασία έχει αυτή η υπόθεση να συγκινήσει νέο κόσμο. Μιλάμε για ένα νέο μεταρρυθμιστικό Κίνημα. Να αποφασίσουμε λοιπόν για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και μετά να πάμε σε μια εκλογή από τη βάση και η βάση θα κρίνει ποιος είναι αρχηγός» είπε σε συνέντευξή του στο Star, τονίζοντας:
«Ο διάλογος στο Κέντρο μπορεί να αποδώσει, αλλά υπό ποιον όρο; Να μπει νέος κόσμος, να μπουν νέοι πολιτικοί, νέοι άνθρωποι. Έστω και συμβολικά θα ήταν ενδιαφέρον στην πρώτη γραμμή των εκδηλώσεων που κάνουμε να μην είναι οι πολιτικοί αρχηγοί, να είναι τα νέα πρόσωπα, κι εμείς να είμαστε λίγο πιο πίσω. Υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται. Θα πρέπει να τους δώσουμε χώρο. Δεν υπάρχουν αποκλεισμοί σε αυτόν τον διάλογο. Και το διεμήνυσα και στον Γιώργο Παπανδρέου. Δε μπορεί να πει κάποιος ότι αποκλείω κάποιον επειδή “με έχει στεναχωρήσει στο παρελθόν ή επειδή είχαμε μαλώσει στο κόμμα μας”».
Παράλληλα, υπογράμμισε πως «για τη χρεοκοπία της χώρας ευθύνονται οι προηγούμενες κυβερνήσεις και πολιτικοί», αλλά «για τη ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης από τον Γενάρη του ’15 ευθύνεται μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ» και πως «η Ελλάδα, με αυτό το δημοψήφισμα, πήγε χρόνια πίσω».
«Θα πρέπει να υπάρχουν μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες την επόμενη μέρα των εκλογών. Η χώρα έχει ανάγκη μεγάλες συμμαχίες και είμαστε υποχρεωμένοι μ’ αυτούς τους πολιτικούς που υπάρχουν να συνομιλούμε για να δούμε πού μπορούμε να βρούμε λύση στα προβλήματα της χώρας» τόνισε.
Ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε, επίσης, ότι τον Φεβρουάριο του 2015 προτάθηκε στο Ποτάμι να μπει στην κυβέρνηση. «Αρνηθήκαμε την επίσημη πρόσκληση του κ. Τσίπρα. Επίσημα ο κ. Τσίπρας μου είπε: “Eλα. Eχει μπει ο Καμμένος, έλα και εσύ να πάρεις δύο υπουργεία”».
Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα είπε: «Είμαι αρχηγός ενός καινούριου Κινήματος που ήρθε να πολεμήσει τα κακά του συστήματος. Δεν έχω σκοπό να κρατηθώ στην πολιτική μέσα από έναν άλλο κομματικό μηχανισμό, επί παραδείγματι τη Νέα Δημοκρατία. Δε με αφορά. Μετεκλογικά θα πρέπει να δούμε τις λύσεις. Δε θα αφήσουμε ακυβέρνητη τη χώρα. Θα πρέπει να αναζητήσουμε τις μεγάλες συμμαχίες».
Αναφερόμενος στον Κώστα Σημίτη, ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε τον πρώην πρωθυπουργό «κεφάλαιο για τη χώρα». «Είναι ένας άνθρωπος που τον ακούει η Ευρώπη. Eχει ένα απόλυτο θετικό στίγμα στην πολιτική ζωή. Την δεύτερη τετραετία του υπήρχαν πράγματα που ξέφυγαν από τον ορίζοντά του και δεν τα αντιμετώπισε, μιλώ για τη διαφθορά, στις μεγάλες επιλογές όμως ήταν ένας μεταρρυθμιστής πολιτικός. Επιβάλλεται να ακούμε την άποψή του αλλά δεν νομίζω ότι ένας πρωθυπουργός οκτώ ετών θέλει να αναλάβει μεταβατικός αρχηγός σε ένα κόμμα» υποστήριξε.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού άσκησε σκληρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική, σημειώνοντας: «Για πρώτη φορά από την κρίση παρατηρείται μια μεγάλη μείωση αγορών ειδών διατροφής 13% στο πρώτο 5μηνο της χρονιάς. Αυτό το στοιχείο μαρτυρά ότι ο κόσμος κόβει από το φαγητό του. Σε συνδυασμό με τις 15.435 επιχειρήσεις που έχουν κλείσει από την αρχή του χρόνου, δημιουργείται ένα πολύ ζοφερό κλίμα και η ευθύνη είναι αποκλειστικά της κυβέρνησης».
Επίσης, επανέλαβε πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να απαντήσουν «γιατί έδωσαν στέγη “στα ορφανά του Ακη”», ενώ σχολιάζοντας τα όσα έχει αναφέρει εναντίον του ο Πάνος Καμμένος είπε: «Δεν έχω καμία σχέση με τον κ. Παπαντωνίου και είναι γνωστό. Προφανώς του έχω πάρει συνέντευξη, όπως έχουν πάρει όλοι οι δημοσιογράφοι. Κάτι που διέκρινε τη συμπεριφορά μου ως δημοσιογράφο είναι ότι δεν μπήκα στα σαλόνια της πολιτικής, δεν είχα φίλους πολιτικούς. Δεν υπάρχουν φωτογραφίες μου με πολιτικούς σε προσωπικές στιγμές. Η φωτογραφία με τον κ. Σημίτη είναι από συνέντευξη στο εξοχικό του, στους Αγίους Θεοδώρους. Μια φωτογραφία μου με πολιτικό να πίνουμε καφέ ή κρασί εκτός τηλεοπτικού στούντιο δεν υπάρχει. Δεν έχω υπάρξει ούτε σε γραφείο Τύπου κανενός πολιτικού, ούτε σε κάποια γενική γραμματεία».
Οσον αφορά στο θέμα των offshore, είπε ότι «κανείς από τους 10 βουλευτές του Ποταμιού δεν έχει σχέση ούτε με offshore ούτε με λίστες, ούτε με λεφτά στο εξωτερικό», ενώ υποστήριξε πως η ΝΔ και η Φώφη Γεννηματά «έπρεπε να δώσουν τη μάχη στη Βουλή».
Για τις αποχωρήσεις από το Ποτάμι είπε χαρακτηριστικά ότι μερικοί έχουν αποχωρήσει εδώ και πολλούς μήνες, άλλοι έχουν διαγραφεί και τόνισε ότι όλο αυτό «είναι ένα επικοινωνιακό τρικ», ενώ αναρωτήθηκε: «Πόσες φορές θα αποχωρήσει κάποιος για να γίνει πρωτοσέλιδο;».
Για το «όχι» σε πρόωρες εκλογές, εξήγησε ότι «αυτή τη στιγμή η οικονομία πρέπει να πάρει αέρα» και πως «αυτό που προέχει είναι με την πίεσή η κυβέρνηση να κλείσει τις μεγάλες εκκρεμότητες και να πάρει τις σωστότερες δυνατές αποφάσεις».
Για τη σχέση του Ποταμιού με την ΝΔ, επανέλαβε ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι συντηρητικό κόμμα» και «μας χωρίζουν πολλά».
Οσον αφορά στο θέμα των δημοσκοπήσεων τόνισε ότι «προφανώς δεν είναι ευχάριστες», αλλά «δεν θα αλλάξω τη συμπεριφορά μου επειδή υπάρχουν αυτές οι δημοσκοπήσεις».
Τέλος, υποστήριξε πως στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών «η κυβέρνηση πριμοδοτεί τις offshore» κόντρα και στους ευρωπαϊκούς νόμους. «Στην Ευρώπη, οι περισσότερες νομοθεσίες επιβάλλουν να ξέρεις την πλειοψηφία του σχήματος που κατέχει μια τηλεόραση. Να ξέρεις το 51%, να ξέρεις ποιον έχεις απέναντί σου. Και εδώ, επιτρέπουν σε υπό σύσταση εταιρείες, με υπεύθυνες δηλώσεις, να διεκδικήσουν άδεια, ακόμα και από τις χώρες που δεν συνεργάζονται φορολογικά με την Ευρώπη. Είναι απαράδεκτο να κάνουμε μια μάχη εναντίον της διαπλοκής, της διαφθοράς, και να αφήνουμε την πόρτα ανοιχτή σε κάτι τέτοιο» δήλωσε.