Η Φώφη Γεννηματά και ο Κυριάκος Μητσοτάκτης στην εκδήλωση του Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημητρίου Τσάτσου | INTIMENEWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Επικαιρότητα

Μητσοτάκης – Γεννηματά/ Αναθεώρηση Συντάγματος από την υπάρχουσα Βουλή

Οι τοποθετήσεις των προέδρων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην εκδήλωση του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου
Protagon Team

Την ανάγκη γενναίας αναθεώρησης του Συντάγματος από την υπάρχουσα Βουλή υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως πλέον οι συνθήκες έχουν ωριμάσει. Να ανοίξει από αυτήν τη Βουλή η διαδικασία της Αναθεώρησης του Συντάγματος, ζήτησε και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί τοποθετήθηκαν κατά την παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Ξενοφώντα Κοντιάδη και της Αλκμήνης Φωτιάδη «Είναι ανθεκτικό το Σύνταγμα και τι πρέπει ν’ αλλάξει;» που διοργάνωσε το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ιδρυμα Θεμιστοκλή και Δημητρίου Τσάτσου, στο Ινστιτούτο Γκαίτε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως «η νέα Ελλάδα που οραματιζόμαστε χρειάζεται νέο Σύνταγμα», και πως αυτή η αναθεώρηση πρέπει να αρχίσει από την υπάρχουσα Βουλή. O κ. Μητσοτάκης κατέθεσε σειρά προτάσεων για τη δημιουργία ενός νέου Συντάγματος, τα βασικά χαρακτηρηστικά του οποίου περιέγραψε ως εξής: