Πόπη Τσαπανίδου και Γιάννης Οικονόμου στην τηλεμαχία της ΕΡΤ. Η χρυσή εποχή των ντιμπέιτ έχει περάσει... | YouTube/ERT/CreativeProtagon
Απόψεις

Τσαπανίδου, Οικονόμου και ντιμπέιτ για ύπνο

Αυτό που ισχύει για τα κορίτσια και τον παράδεισο ισχύει και για τις τηλεμαχίες. Εάν τα καλά κορίτσια πάνε στον παράδεισο, τα κακά πάνε παντού. Και εάν τα «κακά» ντιμπέιτ στέλνουν τον κόσμο στα κάγκελα, τα καλά τον στέλνουν για ύπνο. Και το συγκεκριμένο δεν ήταν μόνο καλό, αλλά άριστο...
Αντώνης Πανούτσος

Το βράδυ της Τρίτης 23 Φεβρουαρίου 2021, πραγματοποιήθηκε το Debate μεταξύ της πρώην υπουργού Οικονομικών κυρίας Ευκλείδας Τσαπανίδου και του οικονομολόγου κ. Στέφανου Οικονόμου στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αποκαλυπτικά». Η συζήτηση εστιάστηκε στο μέλλον της Ελλάδας, στις επιπτώσεις της πανδημίας της COVID-19 στην οικονομία της χώρας και στις προοπτικές για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Η κυρία  Τσαπανίδου υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ακολουθήσει μια πολιτική δημοσιονομικής πειθαρχίας και μείωσης των δημόσιων δαπανών, παράλληλα με την προώθηση επενδύσεων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της οικονομίας. Αντίθετα, ο κ. Οικονόμου εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια πιο ανεκτική πολιτική δημοσιονομικής πειθαρχίας, που θα επιτρέψει στη χώρα…

Τι θα επιτρέψει στην χώρα; Να πάει μπροστά. Να συνεχίσει την πορεία της πρώτης τετραετίας. Να ξεπεράσει τους σκοπέλους της παγκόσμιας κρίσης. Να εκπληρώσει τα πεπρωμένα της, αν προτιμάτε τα κλισέ σας παραδοσιακά.

Σε αυτό το σημείο το ChatGPT, η μηχανή τεχνητής νοημοσύνης Διαδικτύου που είχε κληθεί να γράψει άρθρο για το ντιμπέιτ της Πέμπτης 23ης Φεβρουαρίου 2023 στην ΕΡΤ1 ανάμεσα στην Πόπη Τσαπανίδου και τον Γιάννη Οικονόμου είχε εγκαταλείψει την προσπάθεια να δώσει ενδιαφέρον στο θέμα. Αφήνοντας στους συντάκτες με τη φυσική νοημοσύνη να συμπληρώσουν τα υπόλοιπα. Τα οποία δεν είναι και πολλά.

Αυτό που ισχύει για τα κορίτσια και τον παράδεισο ισχύει και για τα debate. Εάν τα καλά κορίτσια πάνε στον παράδεισο, τα κακά πάνε παντού. Και εάν τα «κακά» debate στέλνουν τον κόσμο στα κάγκελα, τα καλά τον στέλνουν για ύπνο. Και το συγκεκριμένο δεν ήταν μόνο καλό αλλά άριστο. Εκτός αν η διάψευση της Τσαπανίδου ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει «η θάλασσα δεν έχει σύνορα» ενώ το είχε πει σόκαρε κάποιον. Οχι βέβαια ότι σαν παρουσιαστής μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα. Ακόμα και αν φωνάξεις δύο από αυτούς που πλακώνονται, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να υποχρεώσεις τους τηλεθεατές να κοιμηθούν με θόρυβο.

Τις χρυσές εποχές μπορείς να τις καταλάβεις μόνο όταν έχουν περάσει. H χρυσή εποχή των ντιμπέιτ ήταν από το 2016-19 όταν οι πρωταγωνιστές ήταν λιγότερο γνωστοί και πριν γίνουν σαν τον Ζάντο Ζάμπο και τον Ζιγκουλίνοφ στα κατς της Λεωφόρου.

Οι επόμενες εκλογές δεν θα κριθούν στα ντιμπέιτ της μιας ώρας αλλά σε αυτά που έγιναν σε δύο τετραετίες. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει μια δεύτερη ευκαιρία να κάνει μια πρώτη εντύπωση. Με τις δύο τετραετίες να μπορούν να συγκριθούν, η επιμονή του για ντιμπέιτ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η τελευταία ελπίδα του παίκτη. Του παίκτη που στην πόκα μπορεί να κερδίσει μόνο με τον ρήγα μπαστούνι, αλλά όταν του πουν «τα ρέστα σου» θα τα βάλει αφού μπροστά του δεν είναι και πολλά.