| CreativeProtagon
Απόψεις

Το επιτελικό Γραφείο Θεσσαλονίκης

Φανταστείτε το οργανόγραμμα του επιτελικού κράτους. Λες και βλέπεις δίκτυο εγκεφαλικών νευρώνων. Ακριβώς πάνω και δεξιά στο οργανόγραμμα, κάπου μόνο του, σαν υπερπόντια κτήση στον χάρτη, είναι ένα κουτάκι. Το Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη
Κώστας Γιαννακίδης

Το Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη διατηρείται. Το αναλαμβάνει η κυρία Μαρία Αντωνίου, πρώην βουλευτής Καστοριάς. Η πολιτικός που όταν άκουστηκε στη Βουλή το «ραντεβού στα γουναράδικα», ζήτησε τον λογαριασμό, αφού εκπροσωπούσε εκλογικά τη συμπαθή τάξη των γουναράδων. Συνεπώς διατηρεί υψηλή διασύνδεση με τον κόσμο της παραγωγής και θα υπερασπιστεί σωστά το brand της Μακεδονίας μας, όπως επισημαίνεται και στην ανακοίνωση του Μαξίμου.

Βέβαια όταν ο Τσίπρας είχε δημιουργήσει το Γραφείο Πρωθυπουργού, τοποθετώντας την Κατερίνα Νοτοπούλου στο πόδι του, η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε απαξιωτικά, δείχνοντας από τη μία το Γραφείο και από την άλλη το πρόσωπο. Τότε η αξιωματική αντιπολίτευση, δια στελεχών, έλεγε ότι αφού υπάρχει αρμόδιος υφυπουργός, δεν χρειάζεται και παράρτημα του πρωθυπουργικού Γραφείου. Έκλειναν και οι δρόμοι με τις επισκέψεις Τσίπρα, τα κάγκελα του υπουργείου τραβούσαν διαδηλωτές όπως οι λάμπες τα κουνούπια. Μία άσκοπη ταλαιπωρία. Τότε. Τώρα είναι αλλιώς.

Με το επιτελικό κράτος, τα πράγματα άλλαξαν. Φανταστείτε το οργανόγραμμα του κράτους απλωμένο σε ένα μεγάλο τραπέζι, όπως αυτό του υπουργικού συμβουλίου. Μία ολόκληρη πυραμίδα από κουτάκια και διακλαδώσεις πολύπλοκες, λες και βλέπεις δίκτυο εγκεφαλικών νευρώνων. Ακριβώς πάνω και δεξιά στο οργανόγραμμα, κάπου μόνο του, σαν υπερπόντια κτήση στον χάρτη, είναι ένα κουτάκι. Το Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Ε, αν το αφαιρέσεις, χαλάει η εικόνα, η διαγραμματική αρμονία. Άλλωστε σκοπός είναι όταν ο Πρωθυπουργός πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη, η εικόνα να γυρίζει ανάποδα και όλο, μα όλο, το διάγραμμα να φαίνεται ότι στηρίζεται πάνω στο κουτάκι που θα βρίσκεται κάτω και αριστερά. Εκεί, δηλαδή, που το έβαλε ο Τσίπρας.

Η διατήρηση του Γραφείου Θεσσαλονίκης μπορεί να αφήνει τους αδαείς με ανοιχτό το στόμα, πλην όμως δεν επιτρέπει να ανοίξουν άλλα στόματα που θα έλεγαν ότι η κυβέρνηση γυρίζει την πλάτη στη Βόρεια Ελλάδα -και οι Βορειοελλαδίτες τα παίρνουν πολύ σοβαρά αυτά να ξέρετε. Και καθώς η λειτουργία του εξυπηρετεί τόσο οργανωτικούς, όσο και εθνικούς σκοπούς, καλόν είναι το franchise να επεκταθεί.

Γραφείο Πρωθυπουργού χρειάζεται επειγόντως στο Ανατολικό Αιγαίο, λόγω του Προσφυγικού, αλλά και της τουρκικής προκλητικότητας. Γραφείο χρειάζεται και η Κρήτη που είναι ροζ. Άλλο ένα στα Γιάννενα και είμαστε έτοιμοι. Όσο πιο επιτελικά, τόσο πιο καλά.