Είναι όλα υπερθετικά όμορφα.
Η τέλεια τοποθεσία πάνω στην θάλασσα του Ιονίου, αγναντεύοντας την Λευκάδα.
Ενα διαχρονικό σπίτι και ένας ελληνικός κήπος σχεδιασμένος αλλά και δουλεμένος από έναν κοσμοπολίτη Eλληνοκύπριο, πολιτογραφημένο Εγγλέζο.
Κάθε λουλούδι, κάθε παρτέρι κάθε γλάστρα χορεύουν μαζί με τα πεζούλια, τις αγγλικές μπερζέρες, τα σαλόνια χουζουρέματος, τα μπακιρένια σκεύη, τα έργα τέχνης , τα τεράστια πιθάρια και τα αμέτρητα και διαβασμένα βιβλία.
Ολα μεγάλα, όλα άψογα, αλλά και ανθρώπινα μαζί.
Η πολυτέλεια αντιμάχεται την ομορφιά της θέας, η ανθρώπινη παρέμβαση ανταγωνίζεται τα χρώματα των λουλουδιών, η δροσιά της πισίνας αντιπαλεύει τον ανοιξιάτικο ήλιο.
Η κουλτούρα των βρετανών οικοδεσποτών δίνει τον δικό της ρυθμό στην ελληνική μαγεία της φύσης.
Προσθέτει την πατίνα της βρετανικής αυτοκρατορίας που ενώ βρίσκεται σε αναστοχασμό των περασμένων μεγαλείων έχει αυτό το πέπλο και τη μυρωδιά της μεγαλοπρέπειας.
Πώς να αντέξεις τόση ομορφιά;
Πού χωράνε τα ανθρώπινα και τα καθημερινά μέσα στο περιβάλλον της αρμονίας;
Οι ατέλειες της συντήρησης, η περιποίηση των φυτών, η διατήρηση της τελειότητας ίσως προσγειώνουν στους ιδιοκτήτες την εμπειρία σε κάτι πρακτικό, σε κάτι γήινο που είναι και διαχειρίσιμο.
Στα δικά μου τα μάτια, που αυτά τα βιώνω ως επισκέπτης, οι κραυγές της ομορφιάς μεταμορφώνουν τις ανθρώπινες φωνές σε ψιθύρους.
Υποτάσσεσαι στα απίστευτα ωραία, και απλά ψάχνεις να βρεις έναν ζωτικό χώρο ιδιωτικότητας, για να μην παρασυρθείς στο κενό.
Οταν ρώτησα τους δημιουργούς του παραδείσου πώς βιώνουν την ομορφιά και πώς αυτή αλλάζει τον τρόπο σκέψης τους, οι αντιδράσεις ήταν διαφορετικές.
Μου δίνει ανάσες στην μουντάδα του Λονδίνου, είπε ο βιβλιόφιλος, νιώθω ευλογημένος αποκρίθηκε ο ερασιτέχνης βοτανολόγος.
Ολοι εμείς πώς άραγε αφομοιώνουμε την απόλυτη ομορφιά;
Πιστεύουμε ότι εάν ζούσαμε μέσα σε αυτήν θα είμασταν διαφορετικοί;