| CreativeProtagon
Απόψεις

Φαιδρότερα, γελοιότερα, τραγικότερα…

Η παραφιλολογία έχει πλέον εξοκείλει, τα λογικά άλματα συνδυάζονται με την έλλειψη στοιχείων (υποκλοπές), την ωμή ανηθικότητα (υπόθεση Πιερρακάκη) και την κατάρρευση ψεύτικων ιστοριών (Εβρος). Βέβαια ΣΥΡΙΖΑ και λούμπεν «Καραμανλικοί» πανηγύρισαν -με αφορμή τη Λάρισα- μια ακόμη «πτώση Μητσοτάκη». Προφανώς έως την επόμενη...
Αλέκος Παπαναστασίου

Αν θες να πλήξεις τον αντίπαλό σου και έχεις στοιχεία δεν χρειάζονται συνήθως πολλά λόγια. Οι μεγάλες ειδήσεις χωράνε συχνά σε μια πρόταση. Το λες ή το γράφεις, παρουσιάζεις τα στοιχεία και… τέλος. Αν πάλι δεν έχεις και πολλά (ή δεν έχεις καθόλου) στοιχεία και θες να πλήξεις τον αντίπαλό σου πρέπει τουλάχιστον να το γράφεις με τρόπο πειστικό. Κοινώς να μην πάρεις φόρα πάνω στον ενθουσιασμό σου με πολλές, απίθανες ιστορίες. 

Ας δούμε λοιπόν πώς δεν τηρήθηκαν αυτές οι βασικές αρχές από τον ΣΥΡΙΖΑ, στις υποθέσεις που έχει «σηκώσει» δημοσιογραφικά τα τελευταία δύο χρόνια:  

– Ας αρχίσουμε από τη Λάρισα, καθώς στην όμορφη πόλη του θεσσαλικού κάμπου, γεννήθηκε την περασμένη Κυριακή η πιο πρόσφατη αφορμή ώστε οι φανατικοί του ΣΥΡΙΖΑ και της λούμπεν καραμανλικής πτέρυγας να πανηγυρίσουν την «πτώση» του Μητσοτάκη στα social media. Οι εκφράσεις είναι πάντα οι ίδιες: «παρέμβαση Καραμανλή», «του έδειξε την πόρτα» κ.ο.κ. Τι συνέβη;

Ο Μανώλης Κοττάκης ζήτησε την άδεια του πρώην Πρωθυπουργού, που ήταν παρών σε παρουσίαση βιβλίου του δημοσιογράφου, να αποκαλύψει μια φράση που εκείνος του είχε πει: «Εμένα τουλάχιστον με παρακολουθούσαν σοβαρές υπηρεσίες», ήταν η φράση που αυτομάτως έγινε τίτλος στην «Αυγή». Και άρχισαν οι πανηγυρισμοί στο Twitter.

Το ομολογουμένως πετυχημένο χιούμορ του πρώην Πρωθυπουργού αφορούσε την υπόθεση των υποκλοπών επί κυβερνήσεώς του, το 2007. Και δεν το είπε καν ο ίδιος, μεταφέρθηκε με την άδειά του από τρίτο πρόσωπο. Δεν είναι κάπως πρόωρο το συμπέρασμα ότι ο Καραμανλής «έριξε τον Μητσοτάκη από την Λάρισα»; «Κάποιοι, εδώ και τρία χρόνια πανηγυρίζουν κάθε τρεις μέρες την πτώση της κυβέρνησης» σχολίασε δηκτικά παράγοντας της ΝΔ. 

– Ας πάμε στις υποκλοπές. Οταν το καλοκαίρι έγινε γνωστή η ιστορία της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στα χέρια του μια υπόθεση που απασχολεί ιδιαίτερα το κεντρώο ακροατήριο και χρήζει ταχείας διερεύνησης από τη Δικαιοσύνη. Πώς τη χειρίστηκε; Ποντάροντας σε ιστορίες από… «πηγές πέραν πάσης αμφιβολίας», χωρίς να υπάρχουν στοιχεία (όπως τελικά παραδέχθηκε στέλεχος -κλειδί της συγκεκριμένης καμπάνιας του), οι οποίες εβδομάδα με την εβδομάδα γίνονταν όλο και πιο απίστευτες:

♦ Τις πρώτες δύο εβδομάδες το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τον Πρωθυπουργό (που πέρυσι τον εμφάνιζε ως εγκέφαλο κυκλώματος παιδεραστίας με ανήλικα προσφυγόπουλα με το σύνθημα «ΝΔ παιδεραστές») ως εγκέφαλο κυκλώματος υποκλοπών που παρακολουθούσε εκτός από τη μισή κυβέρνηση, τη Μαρίνα Πατούλη και τη γραμματέα του.

♦ Την τρίτη εβδομάδα, δηλαδή το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, το πράγμα πήγε ακόμα παραπέρα, απέκτησε χαρακτηριστικά κινηματογραφικού σύμπαντος, όχι Τζέιμς Μποντ αλλά Οστιν Πάουερ: το σύστημα παρουσίασε τον Πρωθυπουργό και ως εγκέφαλο κυκλώματος διεθνούς κατασκοπείας που λειτουργούσε τουλάχιστον από το 2015 και ότι χάρη σε αυτό όχι μόνο κέρδισε τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, αλλά -με κάποιο αδιευκρίνιστο όμως σίγουρα διαβολικό τρόπο- ανάγκασε τον Τσίπρα, που ήταν το 2018 Πρωθυπουργός, να επιβιβαστεί σε θαλαμηγό εφοπλιστή λίγες ημέρες μετά την εθνική συμφορά στο Μάτι για να τον φωτογραφίσει να καπνίζει πούρο. 

♦ Σε αυτή την τρίτη εβδομάδα τα πράγματα ξέφυγαν εντελώς με μια ιστορία που στοχοποίησε και τον Κυριάκο Πιερρακάκη. Εδώ το αφήγημα ήταν ότι το 2018, λίγο προτού δηλαδή ο  Τσίπρας επιβιβαστεί στη θαλαμηγό, ο  Πιερρακάκης, που δεν ήταν τότε φυσικά υπουργός αλλά απλός διευθυντής ερευνών του οργανισμού διαΝΕΟσις, έσωσε, χάρη στο Predator, την σύζυγό του, τα τρία μικρά παιδιά του και την πεθερά του από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι αφότου έπεσαν στη θάλασσα μαζί με εκατοντάδες άλλους.

♦ Οι δύο τελευταίες, καταφανώς ψεύτικες ιστορίες, ήταν το μυθιστορηματικό αντιστάθμισμα στην έρευνα του Citizen Lab στην οποία καταγράφονται στοιχεία για τη χρήση του κακόβουλου λογισμικού Pegasus στην Ελλάδα από το 2016 ως το 2018, στη σύμβαση για τη χρήση του το 2017 επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στην αλλαγή του Ποινικού Κώδικα το 2019, λίγο πριν από τις εκλογές για να πέσουν στα μαλακά οι υπεύθυνοι. Μια σχεδόν παιδική απόπειρα στρεψοδικίας, προκειμένου να εμφανίσουν ως υπεύθυνο τον Μητσοτάκη και όχι την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τον ίδιο τον Τσίπρα για όσο συνέβησαν την περίοδο 2015-2019. 

Συνοψίζοντας, κατά την τρίτη εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να πείσει ότι ο Μητσοτάκης, ως εγκέφαλος διεθνούς κυκλώματος κατασκοπείας από το 2015, πρώτα κέρδισε τις εσωκομματικές της ΝΔ (2015-2016), μετά έσωσε τη γυναίκα και τα παιδιά του Πιερρακάκη από τη θάλασσα στο Μάτι (2018), στη συνέχεια ανάγκασε τον Τσίπρα -που ήταν τότε Πρωθυπουργός- να μπει σε γιοτ για να τον φωτογραφίσει και, όταν έγινε ο ίδιος Πρωθυπουργός, άρχισε να παρακολουθεί τη γραμματέα του και τη Μαρίνα Πατούλη. Καλό; Κάπως έτσι η Κουμουνδούρου έκανε ζημιά στην ήδη προβληματική αξιοπιστία της και έπληξε και την αρχική δημοσιογραφική δουλειά όσων ερευνούσαν την υπόθεση των παρακολουθήσεων.  

–Ας κλείσουμε με τον Εβρο. Εδώ τα πράγματα είναι απλά. Ανήμερα της Παναγίας, φέτος το καλοκαίρι, σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο τον  Τσίπρα, κατηγορούσε τον Μητσοτάκη για απανθρωπιά και βαρβαρότητα γιατί άφησε (έλεγαν) να πεθάνει αβοήθητη η «πεντάχρονη Μαρία» που την τσίμπησε σκορπιός σύμφωνα με μια ΜΚΟ και το Spiegel και την έθαψαν οι γονείς της σε ελληνική νησίδα στον Εβρο. Στη συνέχεια, πρώτα έγινε γνωστό από την ίδια τη ΜΚΟ που ανακίνησε την υπόθεση ότι τελικά οι πρόσφυγες ήταν σε τουρκικό έδαφος, ενώ προ ημερών ολόκληρη η ιστορία της «μικρής Μαρίας» κατέρρευσε με πάταγο, με το Spiegel, που έγραφε για τον σκορπιό κλπ., να κατεβάζει από την ιστοσελίδα του όλα τα κείμενα και τις φωτογραφίες που είχε αναρτήσει.  

Υπομονή, βέβαια. Ως το επόμενο Σαββατοκύριακο που, κέφι να υπάρχει, κάτι θα βρεθεί.