Απόψεις

Ο Στέλιος Παππάς προτιμά τους εμπόρους όπλων από τα κανάλια

Ενας διδακτικός και αποκαλυπτικός διάλογος ολίγων δευτερολέπτων στην ΕΡΤ, με πρωταγωνιστή τον μέντορα του Πρωθυπουργού και ιδεολογικό πυλώνα του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαπλοκή και τους εργαζόμενους στα κανάλια...
Νίκος Ζαχαριάδης

Ο παρακάτω διάλογος γίνεται στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016, στις 08.57. Καλεσμένοι στο στούντιο είναι ο Στέλιος Παππάς, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πατέρας του υπουργού Επικρατείας, ο Κώστας Γκιουλέκας (ΝΔ), ο Μανώλης Οθωνας (ΔΗ.ΣΥ.) και ο Ιάσονας Φωτήλας (Ποτάμι).

Δεδομένου ότι ακόμα δεν έχει γίνει το χτύπημα στις Βρυξέλλες, η κουβέντα περιστρέφεται γύρω από την επικείμενη συζήτηση στη Βουλή για την διαφθορά. Και όπως είναι αναμενόμενο το θέμα φτάνει στα κανάλια.

Ο Ιάσονας Φωτήλας ρωτάει τον Στέλιο Παππά -που συμμετέχει στη συζήτηση με μια ελαφρώς «Φλαμπουραρέ» διάθεση (σ.σ. καφενειακού τύπου) πίνοντας τακτικά γουλιές από το χάρτινο ποτήρι με τον καφέ- για τους εργαζόμενους στα κανάλια που θα κλείσουν.

«Κοιτάξτε, εγώ είμαι εναντίον των πολέμων, εναντίον της παραγωγής όπλων και λοιπά» αρχίζει την απάντησή του ο έτερος -μετά τον Αλέκο Φλαμπουράρη- μέντορας του Αλέξη Τσίπρα. «Αν υπάρχει μια επιχείρηση που το μόνο που κάνει είναι να παράγει όπλα για να πάμε να σκοτώνουμε τους ανθρώπους, δεύτερο είναι τι θα γίνει με τους άνεργους. Θα βρούμε έναν τρόπο να κανονίσουμε και για τους άνεργους» ολοκληρώνει το σκεπτικό – κόλαφο ο Στέλιος Παππάς.

Μέσα στο ελαφρύ πανδαιμόνιο που δημιουργείται με τον Στέλιο Παππά να απαντάει στις αντιδράσεις με αλλεπάλληλα ειρωνικά «ναι… ναι… ναι…» κατορθώνει να ακουστεί ο Κώστας Γκιουλέκας: «Ως δημοσιογράφος δεν μπορώ να δέχομαι επιχειρήσεις όπλων και κανάλια να εξισώνονται».

Tα όπλα δημιουργούν απλώς νεκρούς ενώ οι προπαγανδιστές δημιουργούν αντίθετες απόψεις σε ψηφοφόρους. Και είναι καλύτερα να είναι κάποιος πεθαμένος παρά να ψηφίζει εναντίον μας…

Ομως αυτή η φράση είναι που εξοργίζει τον πατέρα του υπουργού Επικρατείας ο οποίος εγκαταλείπει ακαριαία το χαλαρό ύφος, «φορτώνει» και με αέρα βασιλιά της καφετέριας (ή του αμφιθεάτρου) και υπερθεματίζει σε έντονους τόνους: «Χειρότερα ήτανε… (σ.σ.: το θεωρεί δεδομένο ότι δεν θα είναι πια…). Κάποια κανάλια ήτανε χειρότερα από παραγωγοί όπλων! Χειρότερα γιατί σκοτώνανε τη συνείδηση του λαού!»

Και ευχαριστημένος με το λογικό (σ.σ.: «λογικό»… λέμε τώρα) σχήμα που μόλις εκστόμισε, συνεχίζει: «Σκοτώνανε τη συνείδηση του λαού! Μπαίνανε μέσα στο σπίτι του καθενός!».

Ιδού και το video:

Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τα λεγόμενα του ιδεολογικού πυλώνα της κυβέρνησης που ονομάζεται Στέλιος Παππάς, είναι ξεκάθαρα: Πρώτον, ότι ο λαός είναι ένα εύπλαστο ζυμάρι χωρίς κρίση που όταν εκτίθεται σε επικίνδυνες απόψεις παρασύρεται και χάνει τη συνείδησή του. Συνεπώς είναι καθήκον της κυβέρνησης να τον προστατεύσει από αυτές τις απόψεις γιατί μόνος του δεν μπορεί.

Δεύτερον, ότι υπάρχουν δύο στρατόπεδα: το στρατόπεδο της απόλυτης Αλήθειας (σ.σ.: δηλαδή της δικής του) και οι άλλοι. Πού όταν υποστηρίζουν κάτι αντίθετο κάνουν προπαγάνδα εναντίον του. Αρα είναι αντίπαλοι και πρέπει να νικηθούν για το καλό του λαού. Φυσικά.

Και τρίτον, ότι οι προπαγανδιστές είναι χειρότεροι από τους εμπόρους όπλων. Διότι τα όπλα δημιουργούν απλώς νεκρούς ενώ οι προπαγανδιστές δημιουργούν αντίθετες απόψεις σε ψηφοφόρους. Και είναι καλύτερα να είναι κάποιος πεθαμένος παρά να ψηφίζει εναντίον μας.

Στην πραγματικότητα δηλαδή ο ιδεολόγος του ΣΥΡΙΖΑϊσμού περιγράφει με απλά λόγια το νέο σκηνικό της σύγκρουσης: Παλιά ήταν από τη μια οι «αντιμνημονιακοί» και από την άλλη οι επάρατοι, δοσίλογοι, «Τσολάκογλου» κοκ, «μνημονιακοί».

Τώρα που αυτό τελείωσε το νέο ματς γίνεται ανάμεσα σε «αντι-διαπλεκόμενους» (σ.σ.: οι «καλοί») και σε «διαπλεκόμενους» (σ.σ.: ο «σατανάς»). Και φυσικά όλα είναι έτοιμα και τα όπλα γεμάτα. Οποιος υποστηρίζει την πολυφωνία και γενικά αμφισβητεί τη μια και μοναδική αλήθεια είναι ο αιώνια στιγματισμένος υπηρέτης της διαπλοκής. Απλό, πρακτικό, εύκολο.

Στο κάτω-κάτω, ως διαπλεκόμενοι γραβατάκηδες (σ.σ.: με επιχειρήματα του τύπου «είδαμε και τους μορφωμένους από το Χάρβαρντ…») δεν αντιμετωπίσθηκαν και όσοι τόλμησαν να εκφράσουν τις αμφιβολίες τους για την επάρκεια του Νίκου Καρανίκα;